Професор Оксана Яблонська і аспірант Денис Лебідь дистанційно про «Ветеринарну імунологію»

14 листопада 2020, 9:05

Питання імунології зараз актуальні, як ніколи раніше. Усіх, без винятку, тривожить питання імунітету при коронавірусній інфекції, доцільність вакцинації та напруженості імунітету після неї. Тож не дивно, що 11 листопада 2020 р. сесія для аспірантів вечірньої форми другого року навчання розпочалася із дисципліни «Ветеринарна імунологія».

Враховуючи ситуацію з карантином при коронавірусній інфекції та розпорядження щодо дистанційного навчання, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Яблонська Оксана Валентинівна використала ресурс Scype для проведення лекції на тему «Вчення про імунітет. Імунна система організму. Закономірності імунної відповіді».

Слід відмітити, що за допомогою цього ресурсу презентація відкривається на повний екран і аспірант другого року навчання Лебідь Денис Максимович мав змогу досконало розглянути усі слайди.

Під час та опісля лекції лектор і аспірант поспілкувалися про особливості імунітету при вірусних та бактеріальних атаках патогенів, про явища несприйнятливості та толерантності до вірусних інфекцій, методи діагностики напруженості імунітету. Оксана Валентинівна не вперше викладає імунологію і має що розповісти, оскільки займається питаннями імунології ще з аспірантури, а її докторська дисертація присвячена вивченню та модуляції імунітету у тварин.

Проф. О.В. Яблонська

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook