ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ПРИЙНЯЛИ ОНЛАЙ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

30 жовтня 2020 року

     Завідувач кафедри гідробіології та іхтіології П. Шевченко та доценти кафедри А. Базаєва, Марценюк Н.О., старший викладач Халтурин М.Б. а також аспіранти, магістри та студенти 4 курсу спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» прийняли участь в ІІІ-й Міжнародній науково-практичній конференції присвяченій пам’яті доктора сільськогосподарських наук, професора Пилипенка Юрія Володимировича «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку». Конференція проводилася в онлайн форматі на основі платформи Zoom на базі кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю. В. Пилипенка факультету рибного господарства та природокористування Херсонського державного аграрного університету.

       Основна робота конференції проходила на базі Херсонського державного аграрного університету.

    З привітальним словом до організаторів конференції звернулися перший проректор Вікторія Грабовська, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності; Олександр Аверчев, завідувач кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю. В. Пилипенка Віталій Пічура, декан факультету рибного господарства та природокористування ХДАУ Павло Бойко. Всі виступаючі згадували теплими словами Юрія Володимировича Пилипенка, підкреслювали його неоціненний вклад в розвиток рибогосподарської науки та екології. Актуальними були питання сучасного екологічного стану довкілля, раціонального природокористування та шляхи зменшення антропогенного навантаження на природні ресурси.

     Впродовж онлайн роботи було заслухано актуальні доповіді, в яких учасники мали змогу представити та обговорити результати своїх цікавих та актуальних досліджень у сфері екологічних досліджень, промислової іхтіології, рибництва, аквакультури.

     Одними з основних та актуальних тем, що розглядалися на конференції були питання сучасної іхтіології та аквакультури пов’язані з екологічним станом басейну Дніпра (Пічура В.І., Україна).

    Подана оцінка періодичності наповнення ставів і водосховищ на водозборі річки Великий Куяльник за допомогою онлайн інструмента-переглядача (Гриб О.М., Скобяк А.В.).

      Надзвичай цікавими були доповіді білоруських колег пов’язаними з молекулярно-генетичними дослідженням популяційної ідентифікацій білуги (Слуквін А.М., ДНУ «Інститут генетики і цитології НАН Білорусі). Був проаналізований стан та дана оцінка промислових запасів риб в риболовних угіддях Білорусії (Костоусов В.Г Інститут рибного господарства Білорусі).

     Також важливим є питання що стосуються годівлі риб про що в своїй доповіді на тему «Використання фітобіотику в кормах для коропових риб доповіка Кошак Ж.В. (Інститут рибного господарства Білорусї)

      По завершенню конференції учасниками було обговорено та прийнято резолюцію конференції.

     Висловлюємо вдячність організаторам конференції за високий рівень проведення даного заходу та надану можливість стати його учасниками.

Алевтина Базаєва
Наталія Марценюк
Доценти кафедри гідробіології та іхтіології

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook