До Всесвітнього дня яйця: рекомендуємо студентські улюблені страви з яєць

9 жовтня 2020 року

     Так що ж було першим? Яйце? Напевно важливо інше: «А, що ж з ним робити?» Люди помітили, що яйце може вгамувати голод і загалом містить багато корисних речовин. Сьогодні ми святкуємо Всесвітній день яйця, а тому хочемо приділити цьому високоцінному продукту особливу увагу. Звичайно ж це свято ще не стало офіційним святом для всіх без винятку шанувальників і любителів яєчні й омлетів, сирників і запіканок, а також і інших кулінарних страв, де одним з основних інгредієнтів є яйце. Але в цьому й немає необхідності. Адже віддаючи перевагу тій чи іншій страві ми, у свою чергу, отримуємо і ділимося тією радістю, яку відчуваємо під час їжі, так би мовити, святкуємо на рівні свого власного смакового сприйняття, часто цього не помічаючи.

    Традиційним улюбленим продуктом студентів стали яйця, оскільки вони порівняно доступні за ціною, та багато хто і не купує їх у супермаркетах, а використовує від курей, яких утримують батьки та родичі на своїх присадибних ділянках. Яйця легко готувати і при цьому одержати високопоживний продукт, який надовго надасть відчуття ситості. Що ж полюбляють студенти готувати з яєць? Звичайно, перше місце посідає яєчня. Бажано, щоб вона була «оката». Особливі навички у її приготуванні не потрібні. А ще можна приготувати яєчню, помістивши її у середину хліба. Для цього потрібно на розігріту з жиром пательню покласти шматочок пшеничного чи іншого хліба висотою приблизно 2 см, у центрі якого вирізане коло, помістити туди гілочку зелені (кропу чи петрушки) і вилити яйце так, щоб жовток чітко розташувався у хлібі. Коли хліб трохи підсмажиться, його слід обережно перевернути й обсмажити з іншого боку. А для прикраси святкового студентського столу добре підійдуть розрізані навпіл варені перепелині яйця, на яких викладено зернятка червоної ікри.

    Отже, у цей славний день - Всесвітній день яйця, ми приєднуємося до привітань і поздоровлень на адресу всіх любителів цього зручного у приготуванні та корисного для харчування продукту.

Бажаємо Вам приємного апетиту та задоволення від страв із яєць, здоров’я й радості!

Ульяна Кучинська і Юлія Дойчева,

студентки СТН 2 курсу факультету ТВБ


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook