РОЗВИВАЄМО СПІВПРАЦЮ З ФЛАГМАНОМ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ – КОМПАНІЄЮ «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК»

21 вересня 2020 року

 

Близько 10 років триває співпраця Навчального-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова з провідною компанією - виробником електротехнічної продукції для електричних мереж і систем ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК, у рамках якої відбулась зустріч із заступником директора  підприємства Павлом Петровим.

 

Компанія Таврида Електрик, усвідомлюючи складність підготовки інженерних кадрів для енергетичної галузі, неодноразово безкоштовно передавала для лабораторій кафедри сучасне електротехнічне обладнання – вакуумні вимикачі, реклоузер для секціонування електричних мереж 10 кВ, системи керування комутаційною апаратурою.

 

Кафедрою електропостачання ім. проф. В.М. Синькова на підприємстві Таврида Електрик  апробовано наукову розробку методики оптимізації кількості і місць розташування вакуумних реклоузерів в розподільних мережах 10 кВ (автори проф. Козирський В.В. і доц. Гай О.В.). Методика отримала підтримку компанії на її подальший розвиток та впровадження в енергетичній галузі. Першим спільним кроком став вихід у світ наукової монографії «Методи та моделі розрахунку надійності систем електропостачання», в якій узагальнено багаторічний досвід наукової роботи кафедри електропостачання. За висновками керівництва Таврида Електрик і їх партнерів з Євросоюзу,  дана монографія  на даний є час першою науковою працею у світі, що узагальнює досвід рішення оптимізаційних задач стосовно надійності систем електропостачання.

 

Домовились на продовження співпраці – підписання меморандуму про  співпрацю, заснування і проведення першої  в Україні (за часів незалежності) наукової конференції з надійності систем електропостачання, організації курсів з підвищення кваліфікації працівниками регіональних енергетичних компаній, поставки новітніх зразків апаратури в начальні лабораторії кафедри.

 

Володимир Козирський

завідувач кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова,

д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook