On-line комунікація з батьками студентів коледжу

9 вересня 2020 року

08 вересня відбулися батьківські збори студентів I курсу, які вступили на навчання на базі 9 класів, а 09 вересня - батьків студентів старших курсів. У зв’язку з тим, що протиепідемічні вимоги не дозволяють відвідування закладу освіти батьками та іншими особами, збори проведено дистанційно на базі платформи ZOOM.

У роботі зборів брали участь директор коледжу Наталія Ільченко, заступники директора Вікторія Сова, Андрій Сиротенко, завідувачів відділень Наталія Лісовська, Тетяна Семененко, куратори груп.

Адміністрація коледжу проінформувала батьків про особливості освітнього процесу в закладах фахової передвищої освіти, у тому числі в умовах карантину, про графік освітнього процесу, заходи, яких необхідно дотримуватися з метою непоширення коронавірусу. Було наголошено на тому, що з відповідними документами можна ознайомитися на сайті коледжу iek.irpin.com у розділі «Освітня діяльність» (вкладка «Навчання в умовах карантину»).

У ході зборів мова йшла про алгоритм дій в разі виявлення ознак респіраторного захворювання у студентів, про організацію освітнього процесу відповідно до рекомендацій МОЗ України та МОН України. У зв’язку з віднесенням Ірпеня до помаранчевої зони епідемічної небезпеки поширення COVID – 19 уже відбулися зміни в графіку освітнього процесу і з 07 вересня 4 групи І курсу, в яких навчається більше 20 осіб, перейшли на «змішане навчання», а 5 груп старших курсів відправлено на дистанційне навчання. Так триматиме до 20 вересня, а графік освітнього процесу в майбутньому залежатиме від епідеміологічної ситуації в регіоні.

Актуальним виявилося питання проживання в гуртожитку. Адміністрація коледжу робить все можливе для покращення умов проживання студентів. Це - косметичний ремонт окремих кімнат, проведення заходів з пожежної безпеки. Але проблем ще багато, а коштів, як завжди, не вистачає.

Батьки мали змогу поставити запитання адміністрації у чаті та по відеозв’язку. Приємно відмітити активність та небайдужість батьків щодо стану справ їхніх дітей та їх майбутнього.

Батьки студентів І курсу цікавилися забезпеченням підручниками, системою оцінювання знань студентів, чи є на І курсі сесія, які критерії для призначення стипендії тощо.

ТОП - питання для батьків студентів ІІ курсу - проходження ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання після ІІ курсу, які предмети виносяться на ЗНО, чи можна перескладати, якщо результати незадовільні.

А батьків студентів випускних курсів (ІІІ і ІV) найбільше цікавило питання продовження навчання після закінчення коледжу: де, в яких закладах, скільки років і т.і. Директор коледжу Наталія Ільченко детально розповіла про можливості ступеневої освіти в структурі «коледж-університет», про перспективи навчання в НУБіП України, скорочений термін навчання для отримання ступеня бакалавра, навчання за подвійними дипломами в іноземних університетах - партнерах НУБіП України, а також про можливість навчання на Міжкафедральній навчальній лабораторії НУБіП України на базі Ірпінського економічного коледжу за 5 спеціальностями за заочною формою навчання. Ще одним варіантом може бути навчання в Університеті економіки (м. Бидгощ, Республіка Польща), з яким коледж уклав угоду про співпрацю.

Також батьки цікавилися місцями проходження виробничої практики, як проходить практика в умовах карантину.

Батьків проінформовано про те, що дистанційне навчання проходить з використанням 2-х основних платформ – ZOOM і DISCORD, а навчально- методичні матеріали для студентів розміщені на навчально-інформаційному порталі MOODLE (на сайті коледжу розділ «Студенту»).

Формат зборів був незвичним і така комунікація з батьками відбувалося вперше. Були певні побоювання щодо того, щоб захід відбувся. Але вже перші хвилини підключення до відеоконференції розвіяли всі сумніви. 08 вересня на зборах зареєструвалося 100 осіб. На жаль через певні обмеження додатку ZOOM не всі батьки змогли доєднатися до спілкування, у зв’язку з чим адміністрація коледжу приносить вибачення і надасть інформацію в іншому форматі. На другий день, 09 вересня, на зв’язку були 98 осіб.

Дякуємо всім батькам за небайдужість, розуміння і підтримку. Тільки через спільну відповідальність адміністрації, викладачів, кураторів та батьків ми зможемо досягнути бажаних результатів. Бажаємо всім міцного здоров’я і успіхів!

Адміністрація Ірпінського економічного коледжу


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook