Факультет інформаційних технологій гостинно вікриває двері для своїх вступників: школа першокурсника в кращих традиціях університету та оновленому форматі

14 вересня 2020 року

Школа першокурсника стала невід’ємною частиною для НУБіП України. Саме на цьому вже традиційному для університету заході студенти починають знайомство з факультетом: особливості навчання, бонуси для успішних студентів, можливості для особистого саморозвитку та дозвілля, студентське самоврядування та ще багато цікавого чекає на наших вступників.

Цього року традиційні заходи набирають, як ніколи, нових форм, онлайн формат не оминув і школу першокурсника.

10 вересня факультет інформаційних технологій гостинно відкрив свої двері в рамках школи першокурсника для вступиків 2020 року. Розпочала онлайн-зустріч декан факультету Олена Глазунова, яка привітала всіх учасників заходу з зарахуванням до числа студентів нашого університету.

З вітальним словом до першокурсників звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який акцентував увагу саме на перевагах навчання в університеті, адже, песпектива стати представником Європарламенту, спікером Верховної Ради України, відомим науковцем чи бізнесменом, як попередні випускники навчального закладу, дійсно може стати вдалим мотиваційним важелем для наших студентів. Звичайно не оминув ректор і багату історію університету, розповів про головні напрямки діяльності структурних підрозділів, звернув увагу на особливості навчального процесу в умовах карантину. 

Продовжлила вітальне слово заступник начальника відділу Оксана Зазимко, яка розповіла про особливості навчального процесу в НУБіП України, звернула увагу на ключові моменти формування студентського рейтингу та нарахування академічної стипендії.

Продовжив розмову з першокусниками голова первинної профспілкової організації студентів Олексій Мельник, який розповів про роль та можливості учасників профспілкової організації студентів.

Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський зосередив свою увагу на заходах та формах взаємодії, які можуть допомогти у розвитку кожного студента. Зокрема, студенти факультету інформаційних технологій вже мали змогу познайомитись з студкураторами та активно спілкуються з ними в телеграм групах, і це лише початок. Звичайно Геннадій Миколайович не оминув своєю увагою і цікавинки НУБіП України, адже в університеті багато красивих та пізнавальних місць для дозвілля, з цією метою для зручності було розроблено інтерактивну карту, яку отримає кожен першокурсник.

Звичайно багатьох першокурсників цікавила тема поселення в гуртожиток, тому саме про цей аспект детально розповів директор студентського містечка Сергій Стецюк.

Ще з початку знайомства з першокусниками факультету, було зрозуміло, що вони всі дуже активні, мають багато інтересів, звичайно потрібно шукати напрями їх реалізації. З світом мистецтва та відповідними існуючими заходами, гуртками і колективами творчості в університеті познайомила всіх студентів старший викладач кафедри культурології Наталія Тітенко. Наталя Миколаївна запросила до лав артистів Народного театру «Березіль», який користується шаленою популярністю, адже кожен учасник колективу вкладає свою частинку самобутності та креативу в кожну роль, сценарій. Студенти факультету інформаційних технологій вже протягом 6 років є активними учасниками цього театру.

Студенти зможуть проявити себе в народному, естрадному та академічному співі. На базі кафедри культурології функціонує народний ансамбль пісні та танцю «Колос», чоловічі та жіночі ансаблі естрадного й академічного співу та звичайно сольні проєкти. Для музикантів є можливість працювати в мистецькій студії "7 сходинок". Зокрема, наприклад, студенти факультету інформаційних технологій вже створили власний рок-гурт та активно розвивають себе, вистувають під час багатьох цікавих заходів.

Не обділені увагою та можливостями залишились і першокусники-спортсмени факультету. Завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко розповів про насичене студентське життя – спортивні секції, гуртки та змагання. Студенти та викладачі факультету приймають активну участь в спортивних заходах, як на рівні університету та міста Києва, так і в цілому на рівні держави та навіть світу. Зокрема викладач факультету Олександра Пархоменко є щорічним учасником змагань зі спортивної радіопеленгації на кубок світу. Студенти факультету є постійними призерами з таких видів спорту як баскетбол (чоловіки), волейбол (жінки), тому очікуємо поповнення лав спортсменів.

Звичайно серед першокусників виявилися і любителі кіберспорту, такого виду змагання в університеті та на факультеті також проводяться. Далі на студентів чекало не менш важливе питання, про яке не одноразово в чаті під час запитували, - військова підготовка. Про кафедру військової підготовки університету, основні напрями навчання та її матеріальну розповів завідувач кафедри Анатолій Есаулов.

Далі декан факультету Олена Глазунова надала слово завідувачам кафедр факультету Валерію Лахну, Беллі Голуб, Дмитрію Жерліцину та Михайлу Швиденку, які охарактеризували основні можливості, зокрема, навчальні тематичні гуртки, основні навчальні та наукові напрями роботи та звичайно досягнення.

 

 

На заверешення заступник декана Тетяна Волошина охарактеризувала ключові дати в навчальному процесі, особливості навчання та поселення в гуртожиток в умовах карантину, наголосила на каналі інформування через телеграм-групи, анонсувала наступну онлайн-зустріч щодо питаннь академічної та соціальної стипендії, можливостей для студентів, що будуть навчатися за контрактом, інших соціальних пільгах та особливостях процедури поселення в гуртожиток.

Всім учасникам дякуємо за долучення до даного заходу та активне спілкування!

Вітаємо із важливим кроком у напрямку до профейного та особистісного звершення – зарахуванням до лав студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України!


Інна Костенко,
асистент кафедри економічної кібернетики


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook