СТУДЕНТКА ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК КУФЕЛЬ СОФІЯ ПОДІЛИЛАСЬ СВОЇМ ЗАХОПЛЕННЯМ

27 серпня 2020 року
НУБіП України
Кожна людина має захоплення. Воно дає можливість у повній мірі проявити себе. Людина із захопленням ‒ людина, яка не схожа більше ні на кого, адже звичайні речі вона передає по-своєму, вкладаючи туди частинку своєї душі. Захоплюватись можна будь-чим.
Що можна сказати про моє захоплення? Це, швидше за все, те, чим я займаюся з величезним задоволенням у вільний від занять і домашніх справ час. Воно у всіх різне. Наприклад, я люблю вишивати, малювати, займатися рукоділлям.
За улюбленим заняттям людина здатна відключитися від повсякденних проблем, стресів, тим самим, це частково дозволяє убезпечити нервову систему від впливу негативних факторів зовнішнього середовища. З іншого боку, будь-якій людині приємно бачити результат своєї роботи – особливо, коли він дійсно гарний і своєю оригінальністю вражає навколишніх. Компліменти на адресу виконаної роботи піднімають самооцінку, людина починає прагнути до більшого.
Найпершим моїм захопленням було вишивання нитками. Воно передалось мені по спадковості. Вишивали моя прабабуся, бабуся і мама. З дитинства я бачила, як вони майстерно та наполегливо трудилися на полотні, ретельно підбирали кольори ниток, щоб візерунок був гармонійним. Я пам’ятаю, що одного разу мені і самій захотілось попробувати вишивати, дорослі показали основні ази цієї справи. Мені сподобалось. Звісно, перші роботи були грубуваті, нитки плутались, голка колола пальці. З часом мої вміння удосконалювались. І ось власні роботи вже можна було показати знайомим та друзям.
 
Десь вже у середніх класах школи мене захопили більш дорослі мотиви. Це переважно були квіти, пейзажі, тварини. Ставали більшими і вимоги до вишивки. У деяких схемах вже потрібно було комбінувати кілька кольорів ниток в один зшиток, подекуди шилося у напівхрест, зростала кількість кольорової гами. На вишивання однієї картини затрачалося більше часу, навіть до кількох тижнів. Ось мої вже серйозніші роботи.
 
З часом популярності набирала вишивка бісером. Я також захопилася нею, хотіла спробувати щось нове. Психологи стверджують, що робота з бісером - справжня арт-терапія. Розглядаючи і перебираючи красиві, блискучі, різнобарвні намистини, людина отримує естетичне задоволення. До того ж в процесі вишивання можна створити власну прекрасну картину, яка стане предметом гордості і прикрасить інтер'єр будинку або квартири. Деякі майстрині стверджують, що вишивати бісером легше, ніж нитками. Зі свого досвіду можу сказати, що в обох випадках потрібна увага, зосередженість, старанність, терпіння. Це все дає свої результати. Ось мої бісерні роботи.
 
 
Ще у шкільні роки я відвідувала художню студію при музичній школі. Мені подобалось малювати, переносити зображення на папір, комбінувати фарби, змішувати їх, отримуючи нові відтінки. Навчаючись у художній студії, я пробувала малювати і натюрморти, і пейзажі, і портрети. Неодноразово мої роботи брали на виставки. Цей малюнок я намалювала вже навчаючись в НУБіП.
 
Найважчим для мене було намалювати портрет моєї мами. Я хотіла їй зробити подарунок на день народження. І це мені вдалося. Правда, тривала ця робота більше місяця. 
 
Мені подобається, що під час малювання я залишаюся сама та можу сконцентруватися на тому, що роблю. Цікаво, що хоча це кропіткий процес, поки малюю, я дійсно відпочиваю. Малювання - це саме те, що допомагає мені заспокоїтися, відсторонитися від навколишнього світу і жити по-іншому, жити у світі творчості і нескінченної краси. Я зовсім не професіонал, я тільки початківець-любитель. Я люблю робити те, що мені подобається, а значить, з часом у мене буде виходити все краще і краще. І чим би ви не займались, ця справа повинна давати насолоду та втіху, надихати на нові життєві досягнення, наповнювати натхненням, давати сили на подальші справи. Творіть! Досягайте успіхів!
 
Софія Куфель
студентка 2-го курсу факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook