День вишиванки 2020: історія та традиції свята

21 травня 2020 року

 Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, ми демонструємо не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуємо свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Сьогодні, 21 травня, українці не тільки в Україні, а й по всьому світу, відзначають День вишиванки.

Зазвичай у День вишиванки люди вдягають традиційний український одяг, йдуть в ньому на роботу, навчання, влаштовують ходу й інші масові заходи. В національний одяг вбирають навіть пам’ятники. Так, у 2016 році вишиті сорочки приміряли на себе скульптура Либіді та Засновників Києва на Майдані Незалежності.

Однак День вишиванки 2020 року відрізняється від попередніх: у зв’язку з карантином, запровадженим через поширення інфекції коронавірусу, цього року масових заходів не відбувається. В такий кризовий період нам усім потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. І саме тому цьогоріч наш коледж, щоб підтримати українські традиції, вирішив відзначити цей день вдома та провести онлайн-флешмоб. Єдиною умовою якого було одягнути вишиванку та сфотографуватись в ній вдома самому або з сім’єю. Всі отримані фотографії будуть опубліковані на офіційному сайті коледжу та надруковані  у інформаційному віснику відділення програмування «МОНІТОР».

Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Створюйте найяскравіші світлини з вами та вашими рідними у вишиванках!

Більше фото на Youtube-каналі ВСП "РК НУБіП України" та на сторінці у Facebook

 

Оксана Куделя, викладач програмування та інформаційних дисциплін

Ольга Саврук, Олександра Теслюк, студентки 31-ІП групи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook