У доцента Христенка Дмитра Сергійовича вийшла стаття "Dams and protected areas: Quantifying the spatial and temporal extent of global dam construction within protected areas"

25 червня 2020 року

     У доцента кафедри Гідробіології та іхтіології Христенка Дмитра Сергійовича вийшла стаття "Dams and protected areas: Quantifying the spatial and temporal extent of global dam construction within protected areas".у міжнародному науковому журналі "Conservation Letters", Impact factor Scopus 7.397, Q1

     Ідея роботи, методика дослідження і початкові розрахунки були сформовані під час стажування Христенка Д.С. у головному офісі Світового Фонду Охорони Природи у США (WWF US) у м. Вашингтон, округ Колумбія, (США) у 2017 р за кошти програми Хуберта Хамфрі, яка фінансується урядом США. Була проведена масштабна робота з порівняння баз данних щодо дамб і об‘єктів природно-заповідного фонду за допомогою сучасних GIS технологій і виявлено місця, де є йомовірність негативного впливу.

     Сама стаття була сформована на прикінці 2018 року, а на початку 2019 – подана у журанал на рецензію. У подальшому, на вимогу рецензентів, до роботи були залучені додаткові бази данних для аналізу і список співавторів розширився. Результати підтвердилися, а сама робота набула глобального характеру, за що окрема подяка рецензентам і співавторам, які надали бази данних для аналізу.

     Загалом, від формування ідеї статті до її виходу пройщло майже 3 роки, а сам процес рецензування і виправлення зауважень рецензентів, повторна подача, додаткова рецензія, тощо зайняли майже 1,5 роки, але дивлячись на результат роботи ми можемо констатувати: воно того варто!

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook