Перша зустріч учасників проекту "Переформування соснових деревостанів до наближених до природи лісів в Україні - з особливим врахуванням стійкості до пожеж та екстремальних погодних умов, таких як посуха на засадах інтегрованого менеджменту пожеж"

4 червня 2020 року
м. Київ
04 червня відбулася перша зустріч-нарада учасників міжнародного проекту наукового співробітництва "Переформування соснових деревостанів до наближених до природи лісів в Україні - з особливим врахуванням стійкості до пожеж та екстремальних погодних умов, таких як посуха на засадах інтегрованого менеджменту пожеж".

За рішенням німецького Бундестагу проект здійснюється за фінансової підтримки Федерального Міністерства Німеччини з продовольства та сільського господарства і є спільним науково-дослідним проектом Університету сталого розвитку Еберсвальде (Еберсвальде, Німеччина), Глобального центру моніторингу пожеж (Фрайбург, Німеччина), Національного лісотехнічного університету України (Львів, Україна) та Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України (Київ, Україна).
 
У нараді взяли участь директор Глобального центру моніторингу пожеж проф. Йоганн Георг Голдаммер, керівник Німецького Федерального агентства з питань сільського господарства та продовольства (BLE) Бенджамін Пошер, представники Університету сталого розвитку Еберсвальде проф. Пітер Спатель, Феліпе де Мігель Дієз, Каролайн Шлейер, керівник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж проф. Сергій Зібцев та представники центру доц. Василь Гуменюк, доц. Олександр Сошенський, представник Національного лісотехнічного університету України проф. Василь Лавний, головний лісничий ДП «Львівське лісове господарство» Роман Коваль, головний лісничий Cтрадчівського навчально-виробничого лісокомбінату Володимир Яхницький, директор ДП «Остерський військовий лісгосп» Володимир Брайко, а також начальник наукової частини ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» Олександр Мельник.
 
Учасники проекту обговорили цілі проекту, впровадження результатів наукової роботи в практику ведення лісового господарства України, визначили порядок планування польових робіт та наступних зустрічей-нарад в умовах карантинних заходів.

 

 
Василь Гуменюк, доцент кафедри лісівництва, співробітник
Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook