НУБіП України взяв онлайн-участь у засіданні ради ректорів провідних аграрних університетів деяких країн

22 травня 2020 року
     Засідання Ради ректорів аграрних ЗВО відбулось в онлайн-режимі на платформі Webex. Зустріч присвячена «Організації навчальної діяльності в умовах пандемії короновірусу». Ініціатором виступив голова правління ради ректорів Тлектес Евполов, ректор Казахського національного агарного університету, на базі якого відбулась зустріч. З програмою заходів можна ознайомитись за посиланням (Програма). У зв’язку з великою кількість доповідачів був встановлений жорсткий регламент – по 5 хвили на одного доповідача.

     Наш університет представляв Сергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи. У своїй доповіді на тему: «Структурирование работы университета в условиях доминирования дистанционных ИТ в образовательном процессе» він коротко представив досягнення і досвід нашого університету у впровадженні інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у дистанційні освіті. Звернув увагу на можливості отримання зворотного зв’язку – даних про активність викладачів і студентів під час дистанційних занять, використання веб-ресурсів, які задіяні у навчальному процесі засобами Google Analitics. Сергій Кваша поділився досвідом щодо використання різноманітних платформ для проведення занять, екзаменів, співбесід та захистів, а також трирівневою системою спілкування запровадженою в університеті під час карантину. Розповів, яким чином перевіряються дипломні роботи з метою дотримання академічної доброчесності.

     Під час зустрічі виступали ректори і проректори провідних аграрних ЗВО інших країн.

Джафаров Ибрагим Гасан оглы,
ректор Азербайджанского государственного аграрного университета, д.с-х.н.


Волконович Ливиу Федорович,
ректор Государственного аграрного университета Молдовы, д.т.н., профессор

Великанов Виталий Викторович,
ректор Белорусской государственной сельскохозяйственной академии, к.в.н., доцент

     Об’єднувала доповіді тема ефективного використання ІКТ в налагодженні дистанційного навчання в своїх закладах вищої освіти. Слід зауважити, що виступ Сергія Кваші відзначили як один серед найкращих та оригінальний під час онлайн сесії, яка тривала майже 4 години.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook