Студентський науковий гурток "Деревообробник"

 

    Одночасно зі створенням кафедри технології деревообробки у Національному університеті біоресурсів і природокористування України (тоді Національний аграрний університет) у 2003 році, бере свій початок «Студентський науковий гурток кафедри технології деревообробки».
Від заснування гуртка і до початку 2016 року гуртком керував кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технології деревообробки Зражва Сергій Григорович.
    З березня 2016 року гурток очолює колишній учасник студентського наукового гуртка, випускник кафедри технології деревообробки, кандидат технічних наук, старший викладач кафедри технології деревообробки Спірочкін Андрій Костянтинович. З 2018 року гурток очолює доцент кафедри Лакида Юрій Петрович.

Основні напрямки:


   У науковому гуртку працює 25 студентів.
   За останній навчальний рік було проведено сімнадцять засідань студентського наукового гуртка.
 Було відвідано три тематичні спеціалізовані виставки : «Лісдеревмаш 2016», «Меблеві технології, комплектуючі, текстиль 2016» та «Київський Міжнародний меблевий форум Kiff 2017» де гуртківці брали участь в спеціалізованих форумах та семінарах, мали можливість ознайомитися з сучасними тенденціями в деревообробній галузі.

Гуртківці знайомляться з сучасними тенденціями ринку меблевої продукції на Міжнародному меблевому форумі Kiff 2017

  Крім того, на виставці “Лісдеревмаш 2016”, членам гуртка, вже традиційно, було виділено місце для представлення результатів власних досліджень.

 Члени гуртка з проф. Пінчевською О.О. представляють наукові розробки на виставці “Лісдеревмаш 2016”

   Членами гуртка за 2016-2017 навчальний рік проведено виїзне засідання на ПАТ ДОК 7, де разом з фахівцями обговорено можливості впровадження інновацій кафедри у виробництво.

Ознайомлення з дільницею сушіння пиломатеріалів на ПАТ ДОК 7 з метою надання рекомендацій щодо удосконалення виробництва

   За ініціативи компанії МОСТ-Україна, організовано відвідування кращими гуртківцями польського заводу з виробництва лісопиляльного обладнання «Wood-Mizer» і Міжнародної виставки деревообробного обладнання «LIGNA-2017» у місті Ганновер, Німеччина.

Відвідування гуртківцями на чолі з завідувачем та доцентами кафедри технології деревообробки польського заводу з виробництва лісопиляльного обладнання «Wood-Mizer» і Міжнародної виставки деревообробного обладнання «LIGNA-2017»

   Члени гуртка постійно проводять наукові дослідження в лабораторії кафедри технології деревообробки, намагаючись покращити якість виробів з деревини, підібрати оптимальні режими обробки, отримати нові композиційні матеріали з покращеними властивостями.
  Основні наукові дослідження членів гуртка в цьому році спрямовані на покращення якості лакофарбових покриттів, визначення міцності клейових з’єднань, дослідження процесів сушіння твердолистяних порід деревини, дослідження вогнезахисних препаратів для деревини

  

  

Проведення членами гуртка наукових досліджень в лабораторіях кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

   За результатами роботи наукового гуртка проведено засідання секції Сучасні технології оброблення деревини 71-ої Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції: «Ліс і зелена економіка України», яка відбулася 23 квітня 2017 року. В роботі секції прийняли участь 10 студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» та напряму «Деревооброблювальні технології»
  Високими оцінками відзначено доповіді студентів магістратури: Воробея Владислава і Тарасюка Дениса та студента четвертого курсу – Погоріляка Івана



  

 Призери та переможці 71-ої Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції: «Ліс і зелена економіка України»

   Члени гуртка прийняли участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Обладнання лісового комплексу. Деревооброблювальні технології». Владислав Давидов нагороджений дипломом ІІ ступеня, а Вадим Головатюк нагороджений грамотою за активну участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді та високий показник у вирішенні конкурсного завдання.

 

Владислав Давидов та Вадим Головатюк під час участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Обладнання лісового комплексу. Деревооброблювальні технології»

   Роботи колишніх гуртківців – Черепанова Сергія та Задворного Андрія відзначені дипломами І ступеня у третьому Міжнародному конкурсі дипломних робіт і проектів серед вищих навчальних закладів лісового профілю.

 

Черепанов Сергій та Задворний Андрій під час доповіді результатів досліджень в межах магістерських робіт

     Студенський науковий гурток кафедри технології деревообробки нагороджений дипломом у номінації «Майбутнє української науки» у «Фестивалі студенської науки – 2017».

 

    За 2016-2017 навчальний рік членами гуртка опубліковано 10 тез доповідей учасників всеукраїнської науково-практичної конференції.
    Загалом, для членів гуртка керівництвом кафедри створені всі можливі умови для його повноцінної діяльності.
  Спостерігається тісний контакт між гуртківцями та науковими працівниками кафедри у процесі якого проводиться спільна робота над розв'язанням проблем виробництва, а саме:
• робота над впровадженням нових режимів сушіння деревини, альтернативних методів сушіння як пиломатеріалів так і шпону, напрацювань по визначенню якості сушіння деревини. Розгляд варіантів вдосконалення конструкцій деревообробних верстатів;
• розробка режимів пиляння деревини зі збільшенням корисного виходу пилопродукції;
• внесення пропозицій на рахунок вдосконалення технологічних процесів для бондарного виробництва;
• розроблення вітчизняних нормативів на паливні брикети та гранули;
• крім того, робота в гуртку сприяє формуванню командного духу, здобуттю нових знайомств та вражень, допомозі один одному у вирішенні питань, що стосуються навчання та дозвілля;

 

2019-2020 навч.рік

     За результатами роботи наукового гуртка проведено засідання секції Деревообробні та меблеві технології 73-ої Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції: «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства», В роботі секції прийняли участь 7 студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» та напряму «Деревооброблювальні технології»
Високими оцінками відзначено доповіді студентів магістратури:
І місце
Середа Інна (наук. керівник проф. Пінчевська О. О.);
ІІ місце
Нагорнюк Володимир, Чудовець Віталій(наук. керівник проф. Цапко Ю. В., ст. викладач Баранова О.С.);
ІІІ місце
Ломага Віктор (наук. керівник ст.викладач Буйських Н.В.).

 

Призери та переможці 73-ої Всеукраїнської науково-практичної студентської конференції: «Науковий пошук молоді для сталого розвитку лісового комплексу та садово-паркового господарства»

   Члени гуртка прийняли участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Обладнання лісового комплексу. Деревооброблювальні технології».

  •            Назар Сорочинський - нагороджений дипломом І ступеня.
  •            Вадим Живодір -  нагороджений грамотою за активну участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді та високий показник у вирішенні конкурсного завдання.

  За 2019-2020 навчальний рік членами гуртка опубліковано 13 тез доповідей учасників всеукраїнської науково-практичної конференції.
   Загалом, для членів гуртка керівництвом кафедри створені всі можливі умови для його повноцінної діяльності.
  Спостерігається тісний контакт між гуртківцями та науковими працівниками кафедри у процесі якого проводиться спільна робота над розв'язанням проблем виробництва, а саме:
• робота над впровадженням нових режимів сушіння деревини, альтернативних методів сушіння як пиломатеріалів так і шпону, напрацювань по визначенню якості сушіння деревини. Розгляд варіантів вдосконалення конструкцій деревообробних верстатів;
• розробка режимів пиляння деревини зі збільшенням корисного виходу пилопродукції;
• внесення пропозицій на рахунок вдосконалення технологічних процесів для бондарного виробництва;
• розроблення вітчизняних нормативів на паливні брикети та гранули;
• крім того, робота в гуртку сприяє формуванню командного духу, здобуттю нових знайомств та вражень, допомозі один одному у вирішенні питань, що стосуються навчання та дозвілля;

2023 рік

  У рамках проведення всеукраїнського науково-практичного семінару «Сучасні технології виготовлення корпусних меблів», гурток «Деревообробник» кафедри технологій та дизайну виробів з деревини відвідав підприємство «KRONAS».
  Керівник відділу роботи з персоналом підприємства «KRONAS», Марія ЧЕРНЕНКО, ознайомила студентів гуртка з шоу-румом підприємства та особливістю роботи конструкторів.

  Директор з виробництва підприємства «KRONAS», Дмитро ПРЕСІЧ, детально ознайомив з кожним етапом технологічного процесу виготовлення корпусних меблів. Особливу увагу було приділено дільниці опорядження фасадів MDF емалевим покриттям.

  Підприємство «KRONAS» є прикладом найсучаснішого виробництва корпусних меблів з якісними комплектуючими, матеріалами та фурнітурою. Гуртківцям дуже сподобалась екскурсія на підприємстві, більшість зацікавились проходити виробничу практику на цьому підприємстві.
  Ще раз дякуємо підприємству «KRONAS» за надану можливість відвідати виробничу дільницю та ознайомитись з продукцією.
 

Світлини з напрямку роботи гуртка "Технологія меблевого виробництва та сучасні консрукційні матеріали"

 Світлини з напрямку роботи гуртка  "Деревообробне обладнання та інструмент"

 

Гурток "Деревообробник" 

Звіт гуртка за 2022-2023 навчальний рік

План роботи гуртка за 2023-2024 н.р.

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook