Майбутня ІТ-шниця Анна Костенко: дистанційне навчання під час карантину – це новий досвід і додатковий час для написання дипломної роботи

17 квітня 2020 року
  • Представтеся, будь ласка та скажіть де Ви знаходитеся на період карантину?

Мене звати Анна Костенко, студентка 3 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». На час карантину як і всі інші сиджу дома, пишу дипломну роботу, яку вже невдовзі необхідно буде захищати перед екзаменаційною комісією.

  • Як у майбутнього програміста чи виникли у Вас проблеми з навчанням в дистанційному режимі?

Проблем з навчанням не виникало, так як кожен викладач серйозно підійшов до вирішення цього питання. Всі пари ми без проблем відвідуємо онлайн.

  • Які плюси Ви бачите в дистанційному навчанні саме на період карантину?

Дистанційне навчання для нас – це новий досвід в організації освітнього процесу. Ми навчаємось вдома в комфортних та звичних для нас умовах. Як для студентки випускного курсу, то у мене з’явилось значно більше часу на написання дипломної роботи, а це неабиякий плюс.

  • Як майбутній програміст, що б Ви порадили викладачам?

Як би важко не було для викладачів, але вони швидко освоїли необхідні інструменти та знайшли вихід у даній ситуації. Майже відразу ми почали проходити лекції та лабораторні онлайн використовуючи різні платформи, системи та хмарні сервіси. Ніяких проблем з поданням нового матеріалу не виникало, то ж на мою думку викладачі спрацювали на всі 100%.

  • Яку платформу для навчання Ви радили б використовувати?

На даний момент нам проводять навчальні заняття використовуючи програму Discord та систему Cisco Webex. Для мене це дуже зручні програми, які мені швидко вдалось освоїти, як і іншим моїм одногрупникам. Їх перевагою є постійний контакт з викладачем, на всі наші питання відповідають відразу, і це дає нам змогу швидко виправити свої помилки та приступити до іншого завдання.

  • Чим ще, окрім навчання, Вам вдається займатися в умовах карантину?

Найголовніше завдання на даний момент для мене – це написання дипломної роботи. Я намагаюсь більшість часу після пар приділяти саме її написанню, розробці програмного продукту, що передбачений відповідно до моє теми. А ще у вільний час дивлюсь фільми, читаю нові книжки та займаюсь спортом вдома.

 

Розмовляла Тетяна Волошина,
заступник декана факультету інформаційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook