Результати дистанційного навчання в ракурсі онлайн-наради економічного факультету

14 квітня 2020 року
14 квітня 2020 року під головуванням Анатолія Діброви у форматі онлайн відбулося розширене засідання деканату економічного факультету. На порядку денному - оцінка ефективності дистанційного навчання за результатами модульного контролю знань, організація завершення навчального процесу і діяльність факультету на період карантину.

У разі завершення режиму надзвичайного стану і скасування карантину для закладів вищої освіти 24 квітня 2020 року завершення навчального семестру, проведення екзаменаційної сесії, захистів дипломних проектів потрібно буде провести в стислі терміні. Відповідно до цього надзвичайно важливим є злагоджена робота викладачів та студентів з використанням електронних ресурсів навчання. Відповідно до результатів моніторингу навчального процесу та модульного контролю знань виявлено, що усі викладачі факультету активно переорієнтувалися на дистанційне навчання та  82 % студентів активно опрацьовують матеріал. Разом з тим виявлено і деякі слабкі місця, зокрема відсутність або поганий зв’язок інтернету, особливо у сільських територіях, деякі технічні проблеми та неорганізованість деяких студентів.

Завідувачі кафедр прозвітували щодо організації навчальної роботи в період карантину. Було відмічено, що окрім електронних навчальних курсів Elern активно використовуються платформи Zoom, Cisco Webex для проведення лекцій та практичних занять, активно ведеться консультування  студентів з використанням електронної пошти, мобільних додатків Viber та Telegram.

  

 

Також були  розглянуті питання щодо готовності до проведення заліково-екзаменаційної сесії для студентів випускних курсів відповідно до «Тимчасового порядку проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року у студентів НУБіП України в умовах карантину» та – «Тимчасового порядку проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів НУБіП України в умовах карантину».

 

Підсумовуючи Анатолій Діброва визначив ряд завдань для колективу на найближчий час. А саме:
1) завідувачам кафедр вести постійний моніторинг освітнього процесу;
2) науково-педагогічним працівникам факультету подати звіт про підготовку бакалаврських робіт;
3) завідувачам кафедр провести до 24 квітня за допомогою дистанційних технологій атестацію магістрів 1 року навчання;
4) НПП, що забезпечують викладання навчальних дисциплін використати час для удосконалення їхніх робочих програм, переглянути їх зміст та наповнення на предмет повторів і дублювання;
5) кураторам академічних груп постійно моніторити стан здоров'я студентів і повідомляти деканат у разі погіршення самопочуття.

 

 

Заступник декана економічного факультету

к.е.н., старший викладач

Леся Воляк 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook