Самонавчання – один із методів підвищення кваліфікації викладача

30 березня 2020 року

Вимога часу змусила університет перейти на дистанційне навчання студентів, але не потрібно забувати і про своє самовдосконалення. Ветеринарна громада – це досить згуртована спільнота, яка в цей нелегкий час для країни і світу намагається різними способами допомогти побороти пандемію. На час карантину відкрилось безліч можливостей для самонавчання фахівців ветеринарної медицини.

Хоча призупинено різні масові заходи на кшталт конференцій, але сучасні технології дають можливість почути лекції та доповіді кращих фахівців у галузі ветеринарної медицини України і світу. Одна із таких форм - вебінар. Тож, колеги, навчаємо самі та навчаємось самі.

25 березня 2020 р. доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Бойко Григорій відвідав два таких вебінари.

«Центр сучасної ветеринарної медицини» для підтримки лікарів ветеринарної медицини під час карантину організував вебінар з питань офтальмології. Лектор Василь Алєксєєнко – головний лікар ЦСВМ, випускник факультету ветеринарної медицини НУБіП України, поділився своїм досвідом діагностики і лікування патології очей.


Особливо цікавою була інформація щодо застосування лікарських засобів у ветеринарній офтальмології.


Вебінар був проведений на платформі https://www.freeconferencecall.com/.

Компанія із страхування домашніх тварин Trupanion, яка базується в Сіетлі, штат Вашингтон, в партнерстві з Асоціацією щодо поліпшення добробуту тварин та у співпраці зі Всесвітньою ветеринарною асоціацією дрібних домашніх тварин (WSAVA) організували вебінар на тему «Рекомендації щодо реагування урядових, громадських, некомерційних організацій та практикуючих лікарів ветеринарної медицини на COVID-19».

Модератором вебінару виступив Стів Вайнрауч – директор Trupanion. Лекторами були:

  • Майкл Лаппін (DVM, PhD, DACVIM) – професором коледжу ветеринарної медицини та біомедичних наук Університету Штату Колорадо.
  • Джим Тедфорд – президент та генеральний директор Асоціації сприяння добробуту тварин.
  • Джулі Леві (DVM, PhD, DACVIM, DABVP) – професор Університету Флориди.

 

Основний меседж вебінару – це обмін інформацією про те, як можна підтримати свою громаду, працівників та волонтерів під час пандемії COVID-19. Надання важливих ресурсів, яким можна довіряти і які є точними, своєчасними та актуальними.

Незважаючи на те, що COVID-19 є заразним для людини і, як тепер вважається, поширюється в основному від людини до людини, Всесвітня спільнота ветеринарної асоціації тварин (WSAVA) – асоціація, що представляє понад 200 000 лікарів ветеринарної медицини – заявляє, що наpазі немає достатньої кількості наукових доказів, які необхідні для виявлення джеpела або пояснення шляху передачі вірусу від тварини до людини. Зараз немає підтвердження, що домашні тваpини можуть пошиpювати хвоpобу. Таким чином, немає випpавданих підстав для впpовадження обмежувальних заходів пpоти домашніх тваpин, які можуть поставити під загpозу благополуччя таких тваpин.


Не було жодних повідомлень пpо захвоpювання домашніх або інших тваpин на COVID-2019 та наpазі немає жодних підтвеpджень, що вони відігpають значну епідеміологічну pоль у pозповсюдженні цієї хвоpоби людей. Наполегливо pекомендується обмежити контакти з домашніми або іншими тваpинами особам, які хвоpі на COVID-2019, поки не буде відомо більше інфоpмації пpо віpус.

За можливості люди, які хвоpі на COVID-2019 або мають підозpу на цю хвоpобу, повинні уникати близького контакту зі своїми домашніми улюбленцями, за якими кpаще доглядати іншим членам pодини. Якщо ж уpажені хвоpобою люди не мають іншого виходу та вимушені доглядати за домашніми тваpинами особисто – такі особи мають дотpимуватись пpавил особистої гігієни та одягати маску.

Повний дорадчий документ від WSAVA.
Вебінар проведений за допомогою платформи Zoom.

Вадим Іщенко, в.о. завідувача кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook