Хмарний сервіс Cisco Webex Meetings: організація доступу, онлайн наради, онлайн заняття

26 березня 2020 року

Сервіс Cisco Webex Meetings – платформа для відеоконференцій (одночасних підключень – до 750), яка зручна і проста у використанні, багатофункціональна, з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Цей сервіс наш університет використовує вже понад 2 роки для проведення онлайн занять зі студентами міжкафедральних навчальних лабораторій. Але кількість аккаунтів була обмежена. Для полегшення умов роботи під час карантину компанія Cisco відкрила безкоштовний доступ до реєстрації на своїй платформі на 90 днів. НУБіП України також скористався можливістю від Cisco отримати 400 корпоративних аккаунтів для викладачів університету.

Отримати доступ до сервісу відеоконференцій Webex кожний викладач університету може самостійно через безкоштовну реєстрацію (описана в інструкції) або отримує доступ до корпоративного аккаунту за поданням деканів факультетів.

Персональна кімната викладача містить перелік проведених нарад і занять та призначених подій. Посилання на заплановану подію надходить на е-скриньку та відображається у календарі.

Кілька порад щодо планування лекцій і нарад:

  1. Розміщувати посилання на заплановану зустріч у електронному курсі з відповідним повідомленням для студентів.
  2. Сформувати список адрес е-пошти студентів групи і додатково запрошувати на зустріч студентів, безпосередньо плануючи подію. У такому разі кожному студенту за його е-адресою надійде запрошення і відповідне нагадування для приєднання до лекції.
  3. Студенту не потрібно реєструватися на платформі. За отриманим запрошенням він легко приєднається до онлайн зустрічі.
  4. Для роботи з платформою можна використовувати десктопну версію (доступна для закачування з сайту webex.com), а також є можливість працювати у браузері.

Наразі, до викладачів факультету інформаційних технологій активно підключаються інші факультети і використовують платформу для онлайн навчання. Функціонал системи дозволяє не лише комунікацію face-to-face. Викладачі мають можливість демонструвати вміст екрану, а отже для студентів доступні презентації, відеоматеріали, а також демонстрація прикладу розв’язування завдань з використанням різних програмних засобів в онлайн режимі. Наступного тижня для студентів факультету інформаційних технологій всі лекції будуть поведені в онлайн режимі.

Крім навчання онлайн, Webex розпочали використовувати різні факультети для проведення онлайн нарад. Зокрема, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, а також інформаційних технологій такі наради стали звичними, коли необхідно обговорити важливі питання організації навчання студентів.

Успіхів усім нам в освоєнні нових технологій для навчання студентів!

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook