Дбаємо вже сьогодні про траєкторію професійних злетів: зустріч студентів ОП «Професійна освіта» з деканом гуманітарно-педагогічного факультету та роботодавцями

26 лютого 2020, 14:21

24 лютого 2020 року кафедра педагогіки НУБіП України організувала чергове засідання Клубу аграрного та освітнього консалтингу. На зустріч були запрошені роботодавці директор Володарського аграрного ліцею Володимир Іванович Блоцький та директор Березоворудського аграрного коледжу Полтавської державної аграрної академії Василь Миколайович Краснюк та усі студенти, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Професійна освіта (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)».

До здобувачів вищої освіти звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Дмитрович Шинкарук, який зазначив, що роки навчання пройдуть швидко, а, отже, їх треба цінувати як джерело позитивних емоцій й неоціненний комунікаційний резерв майбутніх випускників. Саме зараз, за студентською лавою, закладається траєкторія професійних злетів, для чого деканат і кафедра педагогіки запрошують кращих роботодавців м. Києва та Київської області.

Декан висловив думку про те, що кафедра і студенти успішно продемонструють свої здобутки під час акредитаційної експертизи й зазначив, що історія університету має багато позитивних прикладів для гордості й наслідування. Кожний має перейнятися відповідальністю за долю ОП «Професійна освіта» й пам’ятати, що саме за цією освітньою програмою навчався ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який згодом став Міністром освіти України, пам’ятати, що НУБіП України є alma mater багатьох інших видатних людей, які займали значні державні пости.

Перед студентами виступив директор Березоворудського аграрного коледжу Василь Миколайович Краснюк, який запросив майбутніх бакалаврів пройти стажування в очолюваному ним закладі, аби вони відчули себе справжніми викладачами. Василь Миколайович розповів про переваги такого вибору й зазначив, що коледж має довгу та плідну історію співпраці з НУБіП України.

Стейкхолдери також взяли участь у засіданні секретаріату Клубу аграрного та освітнього консалтингу, на який від студентів були запрошені керівник гуртка Олег Мороз, секретар Клубу Павло Андрусик та студенти-випускники ОП «Професійна освіта» Оля Приходько, Адріана Литюк, Максим Банніков та Ярослав Міщенко. Викладацький корпус був представлений завідувачем кафедри доктором педагогічних наук Русланом Васильовичем Сопівником та президентом Клубу, доцентом кафедри педагогіки Олександром Михайловичем Прохорчуком.

Порядок денний засідання був досить об’ємний: це й проблеми запровадження в освітній процес принципів дуальної освіти, й особливості складання «потрійного» договору, й проектна діяльність.

Обговорювався також досвід Німеччини щодо співпраці з роботодавцями та необхідність прищеплення майбутнім випускникам освітньої програми соціальних навичок. Результатом дружньої розмови стали пропозиції Клубу щодо удосконалення освітньо-професійної програми «Професійна освіта (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)» та збагачена плідними діловими контактами взаємодія учасників освітнього процесу з зовнішніми стейкхолдерами .

Олена Борисівна Варава,
асистент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook