Випускниця з Ладижина Анастасія Коса вважає, що ветеринарна медицина пасує її душі, тому для вступу обирає НУБіП України

15 січня 2020 року

– Представтесь та розкажіть про себе.
– Мене звуть Анастасія Коса. Навчаюся в 11 класі Ладижинської ЗОШ № 3. Беру активну участь у громадському житті міста та є призером шкільних олімпіад з різних предметів. У 2018 році стала найактивнішим читачем року та була кандидатом у номінації «Обдарована дитина».
– Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?
– Лише думка про те, що я зможу допомагати тваринам, мене надихає та додає віри, що у майбутньому спеціальність «Ветеринарна медицина» буде сповнена новими відкриттями та зможе розширити діапазон знань про цю науку та сформувати нові навички. Кожна людина зможе поглиблено вивчати різні галузі ветеринарної справи. І, слідкуючи за інформацією про діяльність факультету ветеринарної медицини НУБіП України, яка висвітлюється в мережі Інтернет та у засобах масової інформації, я бачу, як здійснюються мої сподівання, бо саме тут відкрито унікальний «Банк крові» для тварин, на практиці застосовують клітинні технології, а також інші новітні методи. Ветеринарна медицина – це доволі багатогранна професія, яка надає можливості до самореалізації. Особливо мене захоплює лікувальна справа, зокрема у конярстві, яке в Україні та світі набуває значної популярності. Та і сама я займаюся кінним спортом. Ще з дитинства я була впевнена, що стану хорошим фахівцем та з наполегливістю працюватиму. Я вважаю, що спеціальність «Ветеринарна медицина» пасуватиме моєму характеру, а головне – моїй душі. Адже, якщо людині подобається її заняття, то вона з радістю досягне успіхів. Навчання саме у Національному університеті біоресурсів та природокористування України зможе втілити мою мрію, оскільки здавна цей заклад славиться високим рівнем підготовки фахівців і нині займає провідні лідируючі позиції серед усіх вишів України.


– Звідки дізналися про факультет ветеринарної медицини?
– Щороку в Ладижині проводиться профорієнтаційний форум «Сходинка у майбутню професію». Незважаючи на велику кількість агітаторів із закладів вищої освіти України, мене одразу зацікавили можливості, що надає для студентів НУБіП України. Особисто мені було цікаво поспілкуватися із представниками факультету ветеринарної медицини, які щорічно є учасниками форуму. Були надані інформаційні матеріали щодо діяльності факультету та університету. Доволі привабливим є вступ на спеціальність «Ветеринарна медицина» одразу для здобуття освітнього ступеня магістра. Крім того, у НУБіП України є можливість навчання в англомовній групі. Звичайно, хотілося б і надалі підсилювати свої знання мови, які допоможуть під час закордонних стажувань, до яких за різними програмами долучаються студенти університету. Нині я намагаюся слідкувати за життям університету, відвідуючи його сайт.
– Чого очікуєш від навчання в університеті?
– Я впевнена, що в університеті на мене очікують кваліфіковані викладачі, якісна освіта з акцентом на практичне навчання, широкі перспективи та цікаве дозвілля з моїми однодумцями. Навчання в університеті дозволить мені здобути неоціненний досвід та стати відмінним фахівцем.


– Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
– Опісля закінчення університету я хотіла б підвищити рівень кваліфікації, можливо, постажувавшись у закордонних клініках, або займатися науковою роботою, вступити до аспірантури, а також підіймати престиж НУБіП України серед інших ЗВО України, будучи гідним випускником факультету та університету.
– Які маєш уподобання, окрім навчання? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
– Я захоплююся кінним спортом та люблю розвиватися духовно. Беру активну участь у творчій діяльності та насолоджуюся танцями. Певно мої друзі сказали б, що я до всього маю діло. Можливо, саме тому вибрала спеціальність «Ветеринарна медицина», бо лікарі-медики є вузькопрофільними спеціалістами, а лікарі ветеринарної медицини мають мати знання практично в усіх галузях медицини і навіть більше...


Розмовляв доцент кафедри фармакології
та токсикології Вадим Іщенко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook