Ніжинський агротехнічний інститут виборов 3 місце у регіональному конкурсі «Краща інноваційна розробка»

25 листопада 2019 року
м. Чернігів

22 листопада у Чернігові пройшов Регіональний інноваційний форум "Формування ефективної інноваційної екосистеми як складової інвестиційного розвитку регіону".

Мета форуму – популяризація інноваційної діяльності, сприяння комерціалізації наукових досліджень і розробок, створення комунікаційної платформи для налагодження ефективного діалогу науковців та бізнесменів, пошуку інвестиційних ресурсів та додаткових джерел фінансування перспективних інноваційних проектів.

   

Форум відкрив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, відзначивши, що саме такий формат зустрічі має стати максимально корисним для всіх сторін, які зацікавлені у розвитку економічної та інвестиційної привабливості регіону.

"У нашої області є великий потенціал для генерування інноваційних ідей. Ваші конкурсні розробки це підтвердили. Зараз в області працює 14 наукових установ, є майже 700 наукових працівників, 10% промислових підприємств активно запроваджують інновації. Звичайно, порівняно з Південною Кореєю чи Китаєм – це небагато, але нам є куди рости. Пригадайте, компанія Аpple починала з гаражу, facebook – з кімнати в гуртожитку. Тож головне – віра в себе. Не зупиняйтесь і вас обов’язково чекає успіх", – наголосив губернатор.

Фіналом форуму стало урочисте нагородження переможців обласного конкурсу "Краща інноваційна розробка". Загалом на конкурс було представлено 14 робіт.

   

Третє місце і премію 5 700 грн отримала наукова команда нашого інституту у складі Василя Лукача, Анатолія Кушніренка, Олега Москаленка та Сергія Циганкова із конкурсною розробкою "Визначення вмісту калійних та нітрогенвмісних поживних речовин у ґрунті електрорезонансним способом".

   

Микола Ікальчик, який представив на розсуд журі дві розробки: "Скреперна установка для прибирання гною з удосконаленим робочим органом" та "Скреперно-роликовий пристрій для прибирання гною", – відзначений дипломами лауреата конкурсу.

         

Вітаємо призерів та лауреатів конкурсу! 

 
 
Анатолій Кушніренко,
декан факультету інженерії та енергетики
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook