Енергоефективність у жовтні, Голосіївська ініціатива-2025 та завдання на найближчий період – результати наради з енергозбереження

22 листопада 2019 року
     Остання в жовтні нарада з енергоефективності, що пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, розглянула два основних питання.

  

     На аналізі витрат енергоресурсів за минулий жовтень детально спинився перший проректор Ігор Ібатуллін. Він говорив прозаміну LEDламп в гуртожитках і корпусах (на що очільник університету звертає особливу увагу), витрати холодної і гарячої води, газу, стан справ з опаленням та гарячим водопостачанням, зокрема забезпечення виготовлення енергетичних паспортів будівель університету, енергоаудиту теплових втрат в гуртожитках.

 

  

     Про підготовку звіту та плану програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     Йшлося і про результати перевірки гуртожитків членами ректорату, що відбулася на цьому тижні. Про картину в 5-му гуртожитку інформувала учений секретар Оксана Барановська, 4-му – Сергій Кваша, 3-му – Вадим Ткачук, 2-му – Ігор Ібатуллін. По ходу ректор давав доручення господарникам ліквідовувати виявленні недоробки чи неякісні роботи (яких насправді виявилося небагато).

  

  

  

 

     Підсумовуючи, Станіслав Ніколаєнко поставив перед учасниками кілька завдань. Перше – поліпшувати стан профорієнтаційної роботи (особливо це стосується магістратури): вона має охоплювати всі області України. Друге – активізувати роботу підготовчих курсів. Третє – особливу увагу приділяти гуртожиткам, де помітною залишається низька культура проживання, тож потрібна системна робота з наставниками і персоналом; забезпеченість кімнат меблями та їх збереження мешканцями тощо. Четверте – всі базові рішення керівництва, особливо щодо преміювання чи відзначення, погоджувати з профспілковим комітетом. П’яте – якщо на тому чи іншому факультеті або ННІ працює академік, обов’язково подбати, щоб він увійшов до складу вченої ради. Шосте – дбати про екологію, зокрема ввести на території університету та його корпусах і гуртожитках сортування сміття. Сьоме – профорієнтація в соцмережах: оперативно розміщувати всі представницькі події, відслідковувати публікації про нас і коментувати їх.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook