День відкритих дверей: до університету завітали школярі, випускники коледжів і технікумів

22 листопада 2019 року
     Це вже третій День відкритих дверей цієї осені. За традицією гостей зустрічали презентацією факультетів і ННІ, де студенти і викладачі презентували свої підрозділи і відповідали на питання.

     Так, про можливості навчання на юридичному факультеті своїм землякам – випускникам Чигиринського технікуму Нікіті Мельничуку і Ангеліці Андреєвій, які опановують спеціальність «Право», розповідав завідувач кафедри адміністративного та фінансового права Володимир Курило. З перспективами навчання на своїх факультетах знайомили декани. Очільник факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля спілкувався на цю тему зі своїм тезкою – випускником Малинського лісотехнічного коледжу Миколою Янченко, а економічного – Анатолій Діброва – з київським школярем Олексієм Гридасовим. І це гарний початок знайомства з вишем та фахом – почути все, що цікавить від справжніх професіоналів.

     Університет молоді презентував ректор Станіслав Ніколаєнко, який поділився власним секретом успіху. Його складові: на 40% гарна генетика, 30% – соціальні умови (які, крім іншого, дають можливість здобути гарну освіту) і 30% – працелюбність. А як ілюстрацію запропонував модель Джима Колінза «Від хорошого до великого», в основі якої дисципліновані люди, дисципліноване мислення і дисципліновані дії.

 

     Як стати успішним вступником-2020 розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець, а про студентське життя, цікаві проекти і заходи – голова Студентської організації університету Олександр Павелко.

 

     Розмова вийшла настільки цікавою і відкритою, що кожному спікеру поставили безліч запитань. Цей день взагалі можна сміливо назвати днем питань, адже багато гостей університету ще не визначилися. Таким на допомогу прийшла кафедра психології: доцент Ірина Мартинюк пропонувала бажаючим пройти комп’ютеризований варіант тесту за методикою кольорових виборів Люшера. Київські школярки Анастасія Краснюк і Дар’я Заверуха теж скористалися цією можливістю, хоча й з різних причин. Настя вже обрала для себе психологію і хотіла побачити, як же такі тести працюють. А от Дар’я не визначилася з фахом і вирішила таким чином перевірити свої нахили.

     Щось схоже, але більш спеціалізоване, пропонувала гостям і кафедра менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського. Доцент Аліна Троян разом з магістрами Катериною Войцех, Денисом Стеценком, Світланою Требун, Анастасією Верич і четвертокурсницею Тамілою Децюрою пропонували пройти тест на визначення лідерських якостей, які, самі розумієте, потрібні кожному ефективному управлінцеві. Питань, до речі, їм теж ставили немало: які дисципліни вивчаються, чи є можливість отримати подвійний диплом і просто про студентське життя.

     А от школярка з Іллінців Анастасія Гринчук визначилася самостійно: хоче навчатися за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа», яку вважає трендовою, а тому дуже перспективною.

     Якщо на презентації гості знайомилися з факультетами та ННІ і могли обрати той, який цікавить найбільше, то у другій частині Дня відкритих дверей вже відправилися безпосередньо у аудиторії і лабораторії, які зацікавили, аби побачити все на власні очі та поспілкуватися з викладачами. Сподіваємося, це допоможе кожному правильно обрати фах і університет.

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook