Команда факультету конструювання та дизайну – переможці спартакіади студентів НУБіП України з шахів 2019-2020 навчального року

13 листопада 2019 року
     12 жовтня у навчальному корпусі №3 пройшли фінальні ігри турніру з шахів за програмою 63-ої спартакіади студентів НУБіП України 2019-2020 навчального року.

  

     У грі за третє місце зустрілися команди, які в останні роки не потрапляли до трійки призерів шахових змагань, це команди факультету землевпорядкування і факультету тваринництва та водних біоресурсів. Настрій на гру учасників команд був бойовий, що і показали ігри за шахівницями. За рахунком 2:3 на користь команди факультету тваринництва та водних біоресурсів долю 3-го місця вирішував поєдинок за першою дошкою між Артуром Маринчаком (ф-т тваринництва та водних біоресурсів) і Олександром Стамбуляком (ф-т землевпорядкування). Дограючи партію за шаховим годинником Олександру не вистачило десяток секунд, щоб довести партію до перемоги. Партія завершилась внічию, отже переможцем у парі з рахунком 3,5 на 2,5 очок стала команда факультету тваринництва та водних біоресурсів, яка і виборола 3 місце в турнірі. 

     Дуже напружено і цікаво проходила боротьба за перше місце між командами факультету конструювання та дизайну (декан Ружило З.В.), яка є одним з лідерів шахових змагань в університеті за останні п’ять років і командою – сенсацією цьогорічної спартакіади – факультету інформаційних технологій (декан Глазунова О.Г.). Команда «технарів-конструкторів» перемогла команду «комп’ютерщиків» з рахунком 4:2. Усі партії проходили у напруженій боротьбі. Доля партій вирішувалась у бліц-дограванні на останній хвилині.

     У підсумку призові місця розподілились таким чином:

1 місце – факультет конструювання та дизайну;
2 місце – факультет інформаційних технологій
;
3 місце – факультет тваринництва та водних біоресурсів.

     Команда факультету конструювання та дизайну, очолювана деканом факультету Зіновієм Ружило і заступником декана Олегом Марусом, у ході турніру виграла у таких команд: юридичного факультету з рахунком 5,5:0,5, ННІ лісового і садово-паркового господарства (4:2), факультету тваринництва та водних біоресурсів (3:3, перемога за першою дошкою), ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і у ½ фіналу у факультету землевпорядкування (4:2). Команда виступала у такому складі, основний склад: Ярослав Лесь – магістр 2 р.н., Валерій Олексенко – магістр 1 р.н., В’чеслав Мандрика – студент 4-го курсу, Максим Бутков – студент 1-го курсу, Софія Булан – магістр 1 р.н., Аліна Бородій – студентка 2-го курсу, запасний гравець Дмитро Куців – студент 3 курсу. 

     Нагородження призерів турніру проводив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який уважно спостерігав за ходом шахових баталій протягом всього туру. Сергій Миколайович в останні роки докладає багато зусиль для розвитку в університеті такої інтелектуальної гри як шахи, про що свідчить створення шахового клубу в університеті, значна кількість шахових турнірів, розвиток масовості і рівень досягнень наших шахістів.

Валерій Прохніч,
головний суддя змагань з шахів,
В’ячеслав Пархоменко,
головний секретар змагань з шахів
викладачі кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook