Наукова продукція конференції

8 листопада 2019 року

 За результатами роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену» (Київ, 6-8 листопада 2019 року) видано збірник тез доповідей, у якому викладені результати досліджень науковців у галузі лісівництва, насінництва, лісового і декоративного розсадництва, лісовідновлення і лісорозведення, плантаційного лісовирощування, екоадаптаційного відтворення ліссів, ботаніки, лісової селекції, полезахисного лісорозведення, протиерозійних меліорацій, біотичної стійкості лісових екосистем, лісоаграрних і урбанізованих ландшафтів, агролісівництва тощо. Установлені авторами фактологічні результати безперечно матимуть своє застосування під час підготовки змістовних публікацій, найдуть свою реалізацію в нормативних документах, науково-методичних рекомендаціях з відтворення лісів і лісових меліорацій з врахуванням екологічних вимог, соціально-економічних завдань і природно-кліматичних умов регіонів досліджень.
Як молоді лісові культури і насадження природного походження формують майбутні ліси, так і наукова спадкоємність кафедри відновлення лісів та лісових меліорацій відтворюється у працях молодої парості – студентів і аспірантів. Апробація їх наукових здобутків є живильними паростками зростання наукового потенціалу лісової і природоохоронної галузей, запорукою інноваційного розвитку науки і практики лісового господарства України. Про успішне майбутнє кафедри свідчать 27 (майже третина) наукових праць студентів-гуртківців, розміщених у збірнику тези доповідей.
Загалом, кількість наукових праць опублікованих у збірнику тез доповідей, є символічною і складає 101роботу та символізує поступ кафедри у друге століття. У виданому збірнику 42 тези підготовлено гостями конференції з усіх куточків України, які представляють наукову спільноту споріднених кафедр та навчальних закладів і мережу галузевих наукових установ ДАЛР України.

Окрім збірника тез доповідей, оргкомітетом конференції готується до видання колективна монографія за однойменною назвою Міжнародної науково-практичної конференції «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену», присвяченої 100-річчю кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій. Її зміст, з метою апробації, представлених наукових матеріалів, розміщено на сайтах кафедри та інституту. У монографії у концентрованому вигляді дано оцінку сучасного стану та перспективних шляхів розвитку усіх напрямків з відтворення лісів і лісової меліорації, починаючи від лісової селекції та насінництво і закінчуючи теоретичними та технологічними аспектами лісорозведення на яружно-балкових системах та перспективами використання лісокультурної спадщини ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».
Відгуки про матеріали конференції надсилати за адресою [email protected].

Василь Юхновський 
професор кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook