Схід-Експо 2019

11 листопада 2019 року

Програма ООН із відновлення та розбудови миру вже четвертий рік поспіль проводить в Україні бізнес-виставку «Cхід-Eкспо».

У 2017-2019 роках захід проходив у Краматорську, Сєвєродонецьку, Києві та Львові. Загалом виставки відвідали більше 6 500 людей та 225 компаній місцевих виробників, які презентували свою продукцію. Цього року виставка проходила у Києві, 8-9 листопада в Українському домі на Хрещатику.


Студенти другого курсу другої групи факультету землевпорядкуванн також долучилися до проведення даного заходу.
Всі можливі галузі мікро-, малого та середнього бізнесу, від товарів харчування, одягу, соляних та керамічних виробів до IT-технологій, 3D-принтерів та ековиробів, були представлені підприємцями східної України.

У перший день виставки було проведено декілька панельних дискусій з питань: інвестиційних можливостей Донецької, Луганської та Запорізької областей, розвитку сільського господарства та виробничої галузі, реформи децентралізації на сході України, експорту на ринки країн ЄС для ММСБ зі східної України. Також була здійснена цікава дискусія про використання соціальних мереж Facebook та Instagram для розвитку бізнесу онлайн, на якій розповіли про сучасні способи рекламування та просування бізнесу вперед.


Свою готовність до партнерства та співпраці засвідчили поважні іноземні посли та керівники східних областей України. Серед них: Тарас Качка - заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України, Манал Фоуані - в.о. Постійної представниці ПРОOОН в Україні, Штефан Шльойнінг - керівник сектору співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні, Такаші Курай - надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, Міхал Гєргонь - заступник Глави місії Посольства Республіки Польща в Україні, Віталій Туринок - голова Запорізької обласної державної адміністрації, Ігор Мороз - перший заступник голови Донецької обласної державної адміністрації, Сергій Гайдай - голова Луганської обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

 

Другий день був спрямований на творчу програму. Ярмарок, майстри і майстрині з Донеччини, Луганщини і Запоріжчини провели майстер-класи з: гончарного діла та декору кераміки, створення м’якої іграшки-мишки – символу 2020 року, виготовлення української традиційної ляльки-мотанки «Ангел», розпису тарілок крапкою акриловими фарбами, виготовлення повітряних зміїв різних розмірів, аплікацій соломкою та плетіння з соломки, паперової інженерії «Паперові дива» і т. д. Був проведений надзвичайний показ мод від виробників одягу зі східної України і представлена прем’єра короткометражних фільмів «Великі історії малого бізнесу». Впродовж заходу виступали творчі колективи та ансамблі пісні і танцю Луганської обласної філармонії «БеЗМеЖ» та «Радани», лауреат Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів та конкурсів народний ансамбль української пісні та музики «Чумацький шлях» та Ансамбль Бахмутського коледжу мистецтв ім. І. Карабиця Донецької області.

 

Виставка-презентація підприємств «Схід-Експо 2019», поєднана з можливістю проведення ділових переговорів, пошуку партнерів та клієнтів з інших регіонів України, країн ЄС та світу і встановлення нових ділових відносин, стала дуже потужним стартом для підприємців і власників малого та середнього бізнесу зі сходу України і була дуже цікавою та повчальною для студентів-землевпорядників.

 

Тетяна Мазуріна, 

студентка факультету землевпорядкування
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook