МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ СПІВРОБІТНИКІВ КАФЕДРИ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА ТА М'ЯСА У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ІЗ СКОТАРСТВА

5 листопада 2019, 19:11

    У жовтні 2019 року доцент кафедри технологій виробництва молока та м'яса НУБіП України Геннадій Бондаренко здійснив лекційний тур до Аграрної Школи Університету Лілль (ISA Lille, Франція) у рамках програми академічної мобільності викладачів Erasmus+.

   Школа сільського господарства та біо-інжинірингу ISA Lille входить до складу університетської федерації Католицький Університет Лілль – найбільшого приватного навчального закладу Франції, де навчаються понад 30 тисяч студентів.

   Цей навчальний заклад готує фахівців за 13 спеціальностями, в тому числі: “Стале сільське господарство та розумне фермерство”; “Системи управління якістю”, “Екодизайн харчових продуктів”, “Живлення та управління здоров’ям”, “Навколишнє середовище та біобезпека”, “Управління відходами та відновлювальна економіка”, “Агробізнес” тощо.

    Для міжнародної групи магістрів (Франція, США, Бразилія) було представлено цикл лекцій з годівлі високопродуктивних корів, особливостей використання динамічних моделей за складання раціонів з урахуванням кінетики НДК в рубці, новітніх підходів до оцінювання якості силосованих кормів.

    Заняття із формування вмінь і навичок практичного застосування знань щодо "сигналів корів" та критичних точок управління годівлею було проведено на навчальній фермі університету: роботизована ферма на 60 корів породи Прім'Холстейн та Червона Фламандська, надій 9600 кг на корову за рік, вміст жиру в молоці – 4,5%, білка – 3,47%.

   Керівництво ISA Lille високо оцінило проведену роботу та виявило зацікавленість продовжити співпрацю з доцентом Геннадієм Бондаренко. 

Анатолій Угнівенко

завідувач кафедри технологій

виробництва молока та м’яса
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook