Володимир Богданович Духницький: спогади про Хомутецький ветзоотехнікум

22 жовтня 2019, 23:26

 Хомутецький ветзоотехнікум розміщений на правому березі річки Хорол, із північно-західної сторони, на відстані 18 км від районного центру м. Миргорода. Технікум був заснований у колишньому маєтку Муравйових-Апостолів у 1920 р. Випускників технікуму можна зустріти в усіх районах Полтавщини і далеко за її межами. Саме цей навчальний заклад у 1978 році закінчив Духницький Володимир Богданович, нині доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри фармакології та токсикології Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ).

Разом зі шкільним товаришем він приїхав до Хомутця з далекої Волині після профорієнтації, яку проводили старшокурсники Хомутецького ветзоотехнікуму. Заяву для вступу подав на ветеринарне відділення, хоча спочатку мав думку поступати на зоотехнічне.

Три з половиною роки, проведені у Хомутці, запам’яталися на все життя. Щирі, добрі, привітні люди та їх доброзичливе ставлення, чиста українська мова, мальовничий парк, маєток Муравйових – Апостолів, річка Хорол справили незабутнє враження.

На той час у технікумі навчалися студенти з різних регіонів України - Волині, Рівненщини, Закарпаття, Хмельниччини, Житомирщини, Донеччини, Черкащини, ну і звичайно Полтавщини.

З вдячністю згадую своїх учителів – куратора групи Меланич Н.Ф., директора технікуму Суського К.Г., завуча Гриценка М.І., викладачів Костенка О.П., Януш Г.І., Рець І.І., Черевко І.Д., Корнієнка М.П., Іщенка М.П. та ін. Хоча нині це вже ветеринарно–технологічний коледж ПДАА, але у моїй пам’яті він залишився, як Хомутецький ветзоотехнікум, який дав мені першу фахову освіту та кваліфікацію ветеринарного фельдшера. Зберігаю найкращі спогади про своїх однокурсників, викладачів та роки, проведені у Хомутці.

Вважаю за обов’язок запросити студентів Хомутецького ветеринарно–технологічного коледжу на факультет ветеринарної медицини одного із найкращих вишів України та східної Європи – НУБіП України. Для студентів старших курсів коледжу є можливість відвідати факультет ветеринарної медицини уже найближчим часом, а саме – 31 жовтня 2019 року на День відкритих дверей і стати студентом НУБіП України.

До скорої зустрічі!

В.Б. Духницький

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook