УНІВЕРСИТЕТ НА ФОРУМІ – ПРЕДСТАВИЛИ

19 жовтня 2019 року

     Цього тижня, я Назарій Білько, студент 2 курсу, разом із Юлією Пилипчук, магістром першого року навчання і Володимиром Бугаєм, магістром другого року навчання, відвідали у Торгово - промисловій палаті України, форум - «Україна медова і світ». У якому ми, прийняли участь, під керівництвом доцента кафедри конярства і бджільництва Л.О.Адамчук. Медовий Форум проводиться уже втретє і зарекомендував себе, як сучасний комунікаційний майданчик, для обговорення актуальних питань у сфері виробництва та реалізації українського меду та продукції бджільництва.  Має вагомий вплив, на підвищення кваліфікації пасічників України, а також позитивно впливає на підвищення якості українського меду.

     Під час проведення першої частини - «Україна медова – разом формуємо позитивний імідж у світі» із своїми доповідями виступили: різного рівня політики, представники українського медового бізнесу і науковці, кафедри конярства і бджільництва. Захопливо доповідали - Саверіо Савіо, керівник проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» і Андре Піллінг, керівник проекту «Агроторгівля України» (Agritrade Ukraine), оскільки доповіді були французькою і англійською мовою, студенти змогли оцінити рівень своїх знань, іноземних мов, а також спостерігати за роботою перекладачів. Також інтригуючою видалася доповідь, Інни Мєтєлєвої, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Вона закликала український бізнесменів, які працюють на медовому ринку, а також пасічників, активніше впроваджувати новітні технології у розвиток бджільництва. Для того, щоб у майбутньому, подолати потрави бджіл, підвищити якість продукції і мати можливість експортувати мед у країни ЄС, як кінцевий продукт виробництва. Також, без уваги не можна залишити доповідь Леонори Адамчук, вона виступила із доповіддю – «Дослідження біорізноманіття та цінності українських медів», що викликало оплески у залі. Також Леонора Олександрівна наголосила, що для українського меду, потрібна унікальна особливість, для того щоб успішно продавати мед, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

    У перерві ми відвідали фуршет, де смачно перекусили і поспілкувалися із колегами з інших університетів. Також, для нас випала нагода, познайомитися із Дмитром Кушніром, власником компанії «Медові Брати», та перейняти його досвід у маркуванні продукції. Крім цього ми познайомилися із заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Інною Мєтєлєвою, що справило враження і надихнуло на створення власної медової компанії.

     Отже поїздка на форум, видалася успішною, де всі чудово провели час і отримали позитивні враження.

Білько Назарій

студент 2 курсу факультету

тваринництва та водних біоресурсів.

НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook