Відродимо тую славу

11 жовтня 2019, 9:08

   Унікальність історії Української держави та її народу полягає в творчому і волелюбному дусі предків, яскравим представником яких виявилось козацтво. Адже саме вони утворили свою козацьку республіку на березі Дніпра.

  Упродовж століть могутнє козацьке братство впливало на європейську історію.  Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження та визвольного руху України. Й донині нащадки козаків розвивають традиції наших предків, що є для нас зразком доблесті і відданості Україні. 

  

   І недарма 14 жовтня наша держава відзначає День українського козацтва. Це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності, досягненні Україною своєї незалежності.

   З нагоди святкування Дня українського козацтва співробітниками наукового відділу бібліотеки НУБіП України підготували тематичну виставку:  «Відродимо тую славу», яка експонується в центральній бібліотеці, навч. корп. № 4. Книги, представлені на виставці, розкривають феномен українського козацтва у різних аспектах: політичному, економічному та військовому. Є література, що розповідає про кошових отаманів та гетьманів.

 

       Запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку.

Ірина Продащук, завідувач сектору абонементів
Світлана Ямненко, бібліотекар І категорії
Олена Курінець, завідувач сектору зберігання
фондів наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook