Навчальна практика в ННІЦ "Сучасних агротехнологій"

2 жовтня 2019, 9:48
Практичне навчання є невід’ємною частиною підготовки висококваліфікованих працівників та є обов’язковою частиною навчального процесу ЗВО.
З 23 вересня студенти 3 курсу скороченого терміну навчання агробіологічного факультету відповідно до графіку навчального процесу проходили навчальну практику з селекції і насінництва в навчально-науково-інноваційного центру "Сучасних агротехнологій" НУБіП України на базі ТОВ «Агрофірма «Колос» Сквирського р-ну Київської обл. Виробнича установа, у діяльності якої присутні всі етапи селекції (пшениця м’яка озима, кукурудза, гречка та ін.), первинного та елітного насінництва, а також виробничі посіви є відмінною базою для проходження практичного навчання. 
Практику проводили доцент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського Віталій Жемойда та завідувач відділу селекції, замісник директора ТОВ "Агрофіма "Колос" з наукової роботи, аспірант кафедри Володимир Багатченко.
Практика студентів із селекції та насінництва розпочалася з огляду схем посіву батьківських компонентів гібридів, ефективності проведення видалення мітелок на ділянках гібридизації, польових обстежень та оцінок зав’язування насіння та чистоти гібридного матеріалу на ділянках гібридизації соняшнику та кукурудзи.
Наступний етап практичного навчання – участь у посадці і розмноженні перспективних сортів пшениці м’якої озимої. Одним із методів проведення такого розмноження є посадка колосками при репродукуванні насіннєвого матеріалу в розсадниках випробування 1-2 років.
На навчальній практиці студенти ознайомилися з особливостями роботи зернозбиральної техніки на ділянках гібридизації батьківських компонентів, а також транспортуванням насіннєвого матеріалу материнської форми на тік. Ознайомилися із технологією очистки, висушування насіннєвого матеріалу кукурудзи в початках з наступним його обрушуванням, калібруванням, затарюванням та зберіганням.
Кожен студент отримав індивідуальні завдання для успішного засвоєння практичних навичок та написання звіту. Всі студенти успішного та старанно виконали поставлені завдання.
 
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М. О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook