Літня школа із геодезії та землеустрою 2019: неймовірні враження та передові інновації

19 серпня 2019, 15:48
     Літо для студентів факультету землевпорядкування – це не тільки пора відпочинку та яскравих вражень, а ще й пізнавальна навчальна практика на базі Дзвінківського навчально-наукового-виробничого центру. Щоденні польові та камеральні роботи, стійкий режим дня і шестиденний робочий тиждень для першокурсників стали справжнім випробуванням, а от студенти другого курсу знали, що найцікавіше студентів-землевпорядників чекає попереду. «Чому?» – запитаєте Ви. А все тому, що 15-16 серпня на базі того ж Дзвінківського геодезичного навчального полігону відбулась «Літня школа із геодезії та землеустрою 2019».

Изображение

     Ці дні обіцяли бути надзвичайно активними і насиченими гарними емоціями. Вже о 9-ій ранку студенти зібралися в чудовій аудиторії для зустрічі з представниками ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», Асоціації «Земельна спілка України», Київського інституту земельних відносин, ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та представниками компаній «System Solutions» і «EINav». Офіційно відкриття літньої школи відбулося після промови декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова. Тарас Олексійович передав всім учасникам вітання від ректора Станіслава Ніколаєнка, а також повідомив, що на студентів чекає дводенний інтенсив присвячений інноваційним технологіям в геодезії та землеустрої, цікаві геодезичні конкурси, обмін досвідом і пізнавальне спілкування з представниками провідних підприємств галузі, військово-спортивні змагання та активне дозвілля.

Изображение

Изображение  

     Анатолій Полтавець – голова ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», перед початком свого виступу, подарував студентам факультету оригінальні футболки учасників літньої школи і побажав кожному з них успіхів у подальшому навчанні та професійній кар'єрі. Також Анатолій Миколайович наголосив, що на переможців змагань ще чекають цінні подарунки від Асоціації фахівців землеустрою України.

Изображение

Изображение

     З вітальним словом, до студентів звернувся Руслан Ковальов – член Ради роботодавців факультету землевпорядкування, перший заступник директора КП «Київський інститут земельних відносин», який наголосив на правильності вибору професії землевпорядника, але й попередив, що ця професія потребує безперервного навчання адже постійно змінюються та вдосконалюються як прилади, так і технології й земельне законодавство.

     Юрій Несторяк, передав всім вітання від Анатолія Карпука – директора ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», привітав студентів на території навчального полігону та розповів про проведену роботу і прикладні зусилля задля гарного та комфортного проходження тут практик.

  Изображение

     Побажали студентам нових здобутків, підкорення висот, особистісного росту та подальших успіхів Сергій Біленко – заступник президента Асоціації «Земельна спілка України», завідувачі кафедр професор Іван Ковальчук і доцент Андрій Мартин, начальник управління землевпорядних, топографо-геодезичних та картографічних робіт Київського інституту земельних відносин – Світлана Процевська. На цьому вітальний блок було завершено.

Изображение

     Наступним етапом була презентація Михайлом Туряницею та Олексієм Куценком найсучаснішого геодезичного обладнання від провідних фірм, які дали можливість всім бажаючим студентам попрацювати з компактними, зручними у використанні GNSS приймачами. В іншій локації, працівники Київського інституту земельних відносин знайомили всіх охочих з мобільним 3D скануючиим геодезичним комплексом Trimble MX2 Dual Head та виконували зйомку території бази скануючим тахеометром Trimble SX10, результати якої ми побачили незабаром. Зібравшись в аудиторії вже на екрані, за допомогою програми Trimble Business Center, були оброблені результати 3D сканування і безпосередньо отриманий результат зйомки – 3D-модель території бази. І це тільки початок... 

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение  

Изображение

Изображение

Изображение  

     Адже далі розпочалось найцікавіше. Одночасно з геодезичними конкурсами стартував навігаційно-геодезичний квест. Учасники квесту завантажили на свої гаджети програму Xpad, в яку згодом вносили отримані координати і за допомогою GPS знаходили наступну підказку. Це було змагання на швидкість у якому перемогу отримала команда Артема Гідзенка та Ольги Оцабери. Окрім того, блок геодезичних змагань включав кілька завдань на точність. Використовуючи набуті знання студенти мали продемонструвати вміння найточніше виміряти довжини ліній, кутів та перевищень. Переможцями стали студенти, чиї результати були найближчі до реальності, а саме – дві сестри з другого курсу Ірина та Наталія Немченки були кращі у вимірюванні перевищень, Вікторія Стародуб і Бурим Тетяна – найточніше виміряли довжини ліній, а першими у вимірюванні горизонтального кута стали – Валентина Нескорожена та Вікторія Савенко
     Ще одним змаганням було завдання привести в робоче положення електронний тахеометр. Учасникам необхідно було встановити геодезичний прилад (електронний тахеометр) над точкою в робоче положення за мінімальний час. Перемогу святкували Артем Федорчук та Олександр Купрач.

Изображение

 

     Але це не кінець...
     Після короткої перерви розпочались спортивні змагання. Змагались студенти у таких видах: міні-футбол, волейбол, стрітбол, стрибки зі скакалкою, підтягування на турніку, віджимання на брусах та теніс. Тут хотілось би подякувати завідувачеві кафедри фізичного виховання Миколі Костенку, а також Олександру Шевчуку заступнику директора з еколого-просвітницької діяльності Боярської ЛДС за наданий спортивний інвентар і створені умови.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

     Запекла боротьба між командами супроводжувалась гучними оплесками та оваціями вболівальників. Викладачі і роботодавці також приймали активну участь у змаганнях, демонструючи студентам свої вміння. Майстерність гри, конкурентна боротьба, командний дух і витримка учасників змагань захоплювали усіх присутніх, але як відомо: перемогу отримують найсильніші та найспритніші. 1 місце з волейболу, стрітболу та міні-футболу виборола команда 2 курсу, 1 місце зі стрибків на скакалці за одну хвилину, з результатом 168 стрибків, отримала староста другої групи першого курсу Катерина Кондратенко, а 1 місце з підтягування та віджимання на брусах з результатом 75 разів виборов другокурсник Микола Колесник. Кращим у змаганнях з настільного тенісу виявився студент першого курсу Олександр Ядловський. Нагородивши переможців цінними призами усі вирушили до наступного етапу – найсмачнішого. 

Изображение  

   

     На мальовничій території бази кожна з академічних груп створила міні польову геодезичну кухню. Зі стравою групи визначились завчасно і розпочали готування під час проведення спортивних змагань. Ароматна басма, смачна мамалига, апетитний плов, смаженя картопля з овочами та м‘ясом, справжня узбецька шурпа. Різноманіття страв, майстерність навиків кухарів дивували гостей, викладачів і самих студентів. На цій смачній ноті завершився перший день Літньої школи. 

Изображение

Изображение

     Другий день обіцяв бути не менш насиченим. Але це вже інша історія…

Анастасія Шамчук,
студентка першого курсу
факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook