Андрій Петрикаус: на власному досвіді переконався, що біотехнолог з дипломом НУБіП – роботу завжди матиме

14 червня 2019 року
     Буквально днями на відмінно захистив свою бакалаврську роботу біотехнолог Андрій Петрикаус. Попереду – заслужений диплом з відзнакою і вибір магістратури. Яким же він буде? Саме з цим питанням ми звернулися до хлопця.
  • Отже, маєш диплом з відзнакою і, відповідно, широкий вибір…

     — Так. І я його вже зробив – магістратура НУБіП за напрямом «Біотехнологія», за яким, власне, навчався і в бакалавраті.

  • Чим зумовлений такий вибір?

     — Свою бакалаврську я виконував у лабораторії біотехнології та клітинної інженерії факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Мета – отримати бактерії з целюлозолітичною активністю. Вони дозволять пришвидшити переробку рослинних решток, які лишилися на полі і таким чином отримати органічне добриво, а відтак – і покращити стан грунту. І поки я виконував досліди (які, до речі, вдалися – бактерії отримав) переконався, наскільки важливою є матеріально-технічна база, яка створена в НУБіП. І це стало першим аргументом. Другий (за числом, не значимістю) – відношення до студента. Моїм науковим керівником був професор Микола Патика і працювати, коли до тебе гарне ставлення та завжди є в кого спитати поради набагато легше. І третій та, можливо, головний – перспективи.

     Ще будучи студентом бакалаврату постійно отримував від деканату рідного факультету пропозиції щодо проходження практики у провідних підприємствах. А, побувавши на них, – і не одне запрошення на роботу. Тож мав нагоду переконатися: біотехнолог з дипломом НУБіП – роботу завжди матиме.

 

Розмовляла Ірина Білоус
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook