НУБіП відзначив свій 121-й день народження

31 травня 2019 року

 

     Університет святкує своє 121-річчя і гостинно приймає гостей з усієї України, а також Латвії, Словаччини, США і Польщі.
     Щороку НУБіП змінюється і на кожен його день народження відкривають нові або відновлені об’єкти. Не стало винятком і цьогорічне святкування: урочисто відкрили оновлений вхід до центрального стадіону. Символічну стрічку перерізали ректор Станіслав Ніколаєнко, голова Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Олександр Співаковський і директор садового центру «Єва» Роман Золотаревський.
 
 
     Ми сьогодні святкуємо День університету і звітуємо про свою роботу за рік, на правах господаря звернувся до учасників свята Станіслав Ніколаєнко. Кожен факультет, ННІ, відокремлений підрозділ традиційно у своїх презентаціях, розташованих на стадіоні, демонструє здобутки і цікавинки. Університет має тверду стратегію розвитку – програму «Голосіївська ініціатива 2020», однією з цілей якої ми обрали входження у п’ятірку кращих вишів країни і цього року наблизилися до її реалізації впритул. За останні п’ять років НУБіП змінився дуже сильно: відновлено 3-й корпус, за підтримки меценатів і спонсорів суттєво зміцнена матеріально-технічна база, відкриті нові сучасні лабораторії, зростає контингент студентів, у т.ч. й іноземних. Колектив на марші і ми зробимо все від нас залежне для процвітання України.
     Ви – безпековий фактор країни, адже освіта – то не витратна частина бюджету, а інвестиційна, зазначив Олександр СпіваковськийА відношення всередині університету – то джерело освіти і духовності. І у всього цього є серце: колектив і в першу чергу – лідер, який зумів об’єднати людей та досягти разом того, щоб Україна мала сьогодні такий потужний університет.
     Від Міністерства аграрної політики та продовольства колектив привітала заступник міністра Олена Ковальова, яка в першу чергу подякувала за якісну роботу – в аудиторіях, лабораторіях, ботсаду, на полі. Адже завдяки цьому країна має здобутки, якими пишається: потужне зростання аграрного сектору економіки. А що стосується інноваційної складової і співпраці з роботодавцями – то такого, як бачимо в НУБіП, треба пошукати.
    За кілька днів ми святкуємо ще одну дату – п’ять років нашої спільної роботи, зауважив голова Наглядової ради Микола ТоменкоНе зважаючи на війну, корупцію, часту протидію чиновників, нам вдалося довести: можна побудувати університет життя, один кращих в країні. Ідеологія на наступні п’ять років – людиноцентризм, а завдання – створити умови для повноцінного і комфортного життя. Адже найголовніше диво університету – його колектив.
 
     Від випускників свою alma mater привітали успішні сьогодні люди, які своїм життєвим успіхом не в останню чергу завдячують університету. Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало зазначив: виш отримав друге дихання і має всі підстави для того, щоб увійти до числа кращих університетів Європи. Знаний політик Олександр Мороз теж відзначив значні позитивні зміни. А народний депутат Леонід Козаченкопобажав сьогоднішнім студентам максимально використати величезні можливості, які дає НУБіП.
 
 
     Привітання і надію на подальшу плідну співпрацю висловила іноземна гостя – ректор Латвійського університету наук про життя та технологійІрина Пілвере.
 
     День університету, хоча й започаткований не так давно, впевнено стає одним з найулюбленіших свят колективу і до вже уставлених традицій – таких як спортивні змагання, показові виступи вихованців кафедри військової підготовки, приготування польової каші, концерт, кінні прогулянки територією, забави для малечі – додаються нові. Цього року – це професорська експромт-лекція: справжня перевірка професіоналізму метрів і майстер-клас для молодих педагогів. І кожне свято має свою родзинку. Таку, якою став виступ чудових і зворушливих україночок з Немішаївського аграрного коледжу.
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook