Першокурсники агробіологи проходять першу ознайомчу практику в НДГ та беруть участь у посіві кукурудзи

25 квітня 2019 року

 

     В НДГ НУБіП України розпочато посів кукурудзи на зерно та силос. Загальна площа посівів цієї культури під урожай 2019 року складає 1429 га, в тому числі кукурудзи на силос і зелений корм 659 га.

     Першими розпочали посівну у Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка. Працює дві сучасні сівалки Gaspardo, що здатні за день засіяти до 100 га та можуть працювати навіть вночі. Загальна площа посіву кукурудзи у цьому НДГ 609 га, в тому числі 253 га кукурудзи на силос. Також розпочали сіяти кукурудзу на силос у НДГ Ворзель. Загальна площа посіву 90 га. Вже засіяна майже половина площі. В решті НДГ завершується передпосівна підготовка ґрунту під цю культуру.

     Цього року студенти І курсу агробіологічного факультету проходять ознайомчу практику у НДГ Великоснітинське та Агрономічній дослідній станції саме в період посівної. Завданням практики є ознайомлення з господарствами та технологіями вирощування сільськогосподарських культур в НДГ.
     На полі студентам продемонстрували основні технологічні операції та техніку для їх виконання: борони, культиватори, сівалки. Керівники практики – викладачі кафедри землеробства та герблології Володимир Дудченко та Микола Косолап – навчили налагоджувати сівалки на задану норму висіву. Студенти проводили визначення глибини заробки насіння, густоти посіву, знайомились з гібридами кукурудзи. Також безпосередньо прийняли участь у внесенні добрив під посів кукурудзи. Також студенти прийняли участь у посадці картоплі та овочів.

     У Агрономічній дослідній станції студенти-агробіологи також приймають участь у посівній кампанії. Викладачі кафедри землеробства та гербології ознайомили їх з ґрунтами АДС, навчали визначати якість та вміст основних елементів живлення, кислотність. Далі студенти під керівництвом завідувача кафедри метеорології та кормовиробництва Григорія Демидася та кафедри селекції Віталія Жемойди прийняли участь у посіві кормових культур та ділянок гібридизації кукурудзи на Дослідному полі. Навчились розбивати облікові ділянки, ознайомились з сортами та гібридами, навчились розрізняти насіння різних кормових трав.

  

     Під час проходження практики студенти активно допомагали господарствам у наведенні порядку на території НДГ, поліпшенні своїх побутових умов: білили дерева, висаджували квіти, приводили до ладу території зернотоків та гуртожитків. Виробнича практика триває.


Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook