Блокчейн та штучний інтелект: на хвилі хайпу - дискусія студентів і викладачів-біржовиків

13 квітня 2019 року
     «Блокчейн та штучний інтелект: на хвилі хайпу…» від одного з розробників криптовалют, випускника Blockchain Academy та слухача Unit Factory, переможця Всеукраїнського хакатону з блокчeйну Іллі Качка.


     У заході взяли участь учасники гуртка «Брокер» кафедри біржової діяльності і торгівлі на чолі з керівником гуртка доцентом Любов`ю Панкратовою та студенти 4 курсу спеціальності «Економіка підприємства».  Активними учасниками диспуту були й викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі – професор Микола Солодкий та доцент Валентина Яворська.




     Ілля Качко розповів про  еволюцію розвитку грошової системи  та  передумови для виникнення криптовалют. Доповідач розкрив основи технології блокчейн, майнингу, розповів  про різновиди криптовалют  та їх використання в сучасних економічних системах, про можливості криптовалют і їх переваги порівняно зі звичайною валютою тощо. Далі зустріч відбувалася у формі диспуту за участю доповідача, студентів та викладачів.

     Зокрема, гуртківця Дениса Кругловенка цікавили питання: «Який криптоактив є найперспективнішим, у чому переваги Bitcoin  порівняно з іншими криптоактивами і чи зможе він інтегруватися у сучасну економіку, враховуючи його анонімність? Чи є загрозою для ринку той чинник, що китайські майнери володіють 50% усіх запасів Bitcoin?» Жваве обговорення викликала проблема негативного екологічного ефекту  від майнінгу.

   Досить гострі питання поставив студент Олексій Бобко: «Чи не є Bitcoin та криптовалюти  "мильною бульбашкою"? Чи не впливає основоположник блокчейну Сатоші Накамото (чи група людей під його псевдонімом) на формування ціни криптовалют? Чи є перспективи у Bitcoin та блокчейну взагалі стати у майбутньому замінником грошей?»


    Жваву дискусію викликали питання студента Олександра Романенка, про можливість впровадження криптовалюти як єдиного платіжного засобу в країні, переваги та недоліки анонімності операцій з криптовалютою, законодавство щодо розвитку криптовалют (зарубіжний досвід, Україна).

     Багато питань від студентів  Дмитра Старовойта, Анастасії Солоп, Жанни Павленко та інших стосувалися навчання Іллі в Unit Factory, Blockchain Academy та участі у Всеукраїнському хакатоні з блокчeйну.

     У цілому зустріч була корисною, як для слухачів, так і для доповідача, якого зацікавили думку студентів економічного профілю навчання для своїх майбутніх IT-розробок. Тому домовилися про подальшу співпрацю та зустрічі!

Любов Панкратова,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook