Проведений майстер-клас з використання безпілотних літальних апаратів в геодезії та землеустрої для школярів міста Ірпінь

11 квітня 2019 року

 8 квітня 2019 року заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко, доценти кафедр геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Олег Дроздівський та земельного кадастру Наталія Бавровська відвідали Ірпінську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. №3, де зустрілися з учнями 10-11 класів.
Представників факультету землевпорядкування запросив директор школи Станіслав Федоров, який в недалекому минулому отримав вищу освіту на нашому факультеті. Станіслав розповів про стан справ у школі, матеріально-технічну базу та плани розвитку на майбутнє. В дружній атмосфері обговорили роки навчання та сьогодення факультету.


Подальша зустріч продовжилася на території стадіону школи, де Олександр Шевченко ознайомив школярів з можливостями застосування безпілотних літальних апаратів у різних галузях, їх технічними параметрами та правилами експлуатації, а також детально розповів про технологію отримання даних під час знімання. По завершенню розповіді було успішно проведено знімання території школи з використанням квадрокоптера DJI Matrice 100. За роботою квадрокоптера спостерігали всі школярі та їхні вчителі, які були в цей час на стадіоні. Особливу зацікавленість виявили учні початкових класів.

 

По завершенню польотного завдання та успішного приземлення БПЛА, було проведено камеральне оброблення отриманих даних знімань за допомогою програмного забезпечення Agisoft PhotoScan. Учням розповіли про можливості Agisoft PhotoScan та різні варіанти оброблення даних. Станіслав Федоров розповів учням на скільки змінилися технології, з якими працюють землевпорядники, з часів його студентства.

 

В результаті отримано цифрову модель місцевості та ортофотоплан школи та прилеглої до неї території.

 



 

Богдана Ярова,

старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook