Зустріч студентів факультету з Марком Гінзбургом: майбутнє починається зараз

29 березня 2019 року

Майбутнє починається зараз!!!

Таку основну думку висловив на зустрічі із студентами технічних факультетів Марк Гінзбург. Мільярдер, філантроп, людина, яка якраз і є тим генератором ідей у сучасному світі.

Пан Марк розповів про основні тренди розвитку технологій сучасного світу. Основну увагу приділив розвитку штучного інтелекту, як основному чиннику, що змінить формат сучасного світу. Недарма він згадав слова Ілона Маска «останнім винаходом людства буде саме створення штучного інтелекту». Завдяки успіхам у освоєнні таких технологій людство отримає доступ до недосяжних границь технологій. Тому основний посил до студентів був «Open mind» (відкритий розум) – більше читати, дізнаватися, цікавитись різними аспектами сучасного життя. Цікавитися різними галузями сучасного світу, адже кордони між галузями наук тепер повністю розмиті.

Під час дискусії студентів цікавила думка пана Марка щодо небезпеки використання штучного інтелекту і його можливість нашкодити людству в цілому. На що отримали ствердну відповідь. Як зауважив спікер, така ймовірність є і вона дуже висока. Тому багато вчених з цілого світу працюють над тим як стримати цього «монстра» і не дати йому вийти із під контролю.

Сучасні медіа генерують багато контенту. І велика його кількість є недостовірною інформацією. На цій тезі пан Марк акцентував увагу всіх слухачів. Адже боротися з такими технологіями чорного піару дуже важко. Тому шукають алгоритми щодо виокремлення такої неправдивої інформації. Але як наголосив пан Марк, кожен повинен сам аналізувати все що він дізнається і піддавати сумніву.

Загалом зустріч була дуже цікава, насичена різними провокативними, а головне неймовірними ідеями. І як зазначив пан Марк Гінзбург, це не остання зустріч із студентами нашого університету.

Андрій Блозва,
доцент кафедри комп'ютерних систем і мереж

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook