Свято весни: Новруз Байрам 2019

27 березня 2019 року

   У Колонній залі Київської міської державної адміністрації 19 березня відбулося святкування Міжнародного свята «Новруз Байрам» до якого долучились іноземні студенти нашого університету. Основна концепція заходу об'єднала два великих і важливих напрямки, не тільки саме святкування, а й науковий підхід для того, щоб донести і розкрити традиції цього свята.


   З давніх часів у тюрків вважалося, що життя на Землі представлено шістьма формами: вогнем, водою, землею, рослинами, тваринами і людьми. За 6 тижнів до святкування Новрузу, по вівторках, проводиться вшанування кожного виду. Головним атрибутом свята є пророслі паростки пшениці як символ пробудження життя та перемоги над смертю.


   Новруз Байрам свято не релігійне, а міжнародне та загальнонаціональне. Крім цього, Новруз у багатьох своїх традиціях перекликається із ритуалами та традиціями української культури. Сьогодні в Україні проживає понад 124 національності, тому так важливо проводити культурно-мистецькі заходи, які об'єднують у спільній культурній діяльності різні народи та національності, які проживають на терені нашої держави.
У Колонній залі КМДА відбулися народні гуляння: виставка творів мистецтв народів світу, дегустація східних солодощів, майстер-класи із виготовлення символіки Новрузу, конкурс дитячого малюнку.


 

   В рамках проведення заходу студенти мали можливість споглядати виставку національних костюмів, творів образотворчого мистецтва різних народів, демонстрацію кінофільмів про святкування Новрузу у різних країнах. Святковий вечір закінчився яскравим концертом за участю творчих колективів національних громад, який залишив масу приємних емоцій.


   Це свято спрямоване на просування цінностей миру і солідарності, як між поколіннями, так й в сім’ї, а також примирення та добросусідства, сприяння збереження культурного розмаїття і зміцненню дружби між народами і різними громадами.


Лариса Афанасенко
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook