У Боярській ЛДС триває акція «Відтворимо ліси разом»

21 березня 2019 року
     У Боярській лісовій дослідній станції триває традиційна акція «Відтворимо ліси разом», яка органічно вписується в акцію Держкомлісу «Майбутнє лісу в твоїх руках». Попри різні, винесені в назву, слогани, вони обидві мають одну суть: посади дерево!

     До неї активно долучилися студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства. Якраз напередодні Всесвітнього дня лісу, який на планеті відзначають сьогодні, 21 березня, третьокурсники, які опановують спеціальність «Лісове господарство», взяли участь у відновленні лісових масивів – заліснюванні зрубів на території Плесецького лісництва Боярської ЛДС.

     На другому відділку 89 кварталу – на площі у два гектари вони висаджували однорічні сіянці сосни, дуба звичайного, клена, явора, вирощені у власному розсаднику лісництва.

     Залучення студентів до таких робіт, крім допомоги працівникам станції, має за мету і набуття ними практичних навичок майбутніх лісівників, говорить старший лісничий Плесецького лісництва Василь Білека. Та вони, по суті, такими вже і є, адже у більшості батьки працюють у лісовому господарстві.

     А ще – це цементує наш курс, додає Олександр Костенко. Ми вже третій рік, тобто стільки як навчаємося, дружно берем участь у цій акції. А дехто і більше, враховуючи досвід студентства у коледжах.

 

     Ці студенти вже знають технологію висадки, знайомі з основним її інструментом – мечем Колесова, так що зайвих інструкцій не потребують, долучається до розмови заступник директора Боярської ЛДС Юрій Несторяк. І на них можна розраховувати. Так, як і на їхніх попередників, частка яких теж є у лісах нашої станції.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook