Науково-практичний семінар "Безпечність харчових продуктів: законодавство, контроль, стандарти"
ТЕМА | Безпечність харчових продуктів: законодавство, контроль, стандарти |
|
|
АНОНС | Під час проведення семінару будуть розглянуті тематики новин в законодавстві у сфері безпечності харчових продуктів, заходів щодо проведення державного контролю за дотриманням харчового законодавства, вимог щодо інформування споживачів та стандартів і систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог міжнародних стандартів, що базуються на принципах НАССР. |
|
|
ОРІЄНТОВНІ ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ТА ТРИВАЛІСТЬ НАВЧАННЯ | 21 березня 2019 року (четвер)
тривалість 8 годин |
|
|
МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ | м. Київ, НУБіП України, вул. Героїв Оброни 15, навчальний корпус № 3, 2 поверх, ауд. 213 |
|
|
ОРГАНІЗАТОРИ ТА ПАРТНЕРИ ЗАХОДУ | ü Національний університет біоресурсів і природокористування України ü України НМЦ «Агроосвіта» ü ДП «УкрНДНЦ» Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» ü Громадська спілка «Українська асоціація досконалості та якості» (УАДЯ) – партнер ü Орган сертифікації персоналу Української асоціації якості (ОСП УАЯ) - партнер |
|
|
КОНТАКТНА ОСОБА | проф. д.т.н., декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна [email protected] +380674018672 |
ПРОГРАМА
НАУКОВО - ПРАКТИЧНОГО
СЕМІНАРУ
«Безпечність харчових продуктів:
законодавство, контроль, стандарти»
який відбудеться за сприяння Національного університету біоресурсів і природокористування України та Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення вищих навчальних закладів "Агроосвіта" 21.03.2019 р. за адресою: м. Київ, НУБіП України, вул. Героїв Оброни 15, корпус № 3, ауд. 213
1. Якість і безпека життя: вчора., сьогодні і перспективи
Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна – доктор технічних наук, професор, академік АН вищої освіти України, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України.
2. Сучасний стан стандартизації в молочній і м’ясній галузях
Романчук Ірина Олегівна – кандидат технічних наук, заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН, голова ТК 140.
3. Інноваційні рішення у Харчовій Безпеці
Паска Марія Зіновіївна – доктор ветеринарних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, провідний спеціаліст компанії «MegaTrade» напрямку «Мікробіологія та харчова безпека».
4. Ресурсозабезпечення переробних підприємств АПК на прикладі молочного виробництва
Ємцев Віктор Іванович – доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту та адміністрування НУХТ.
5. Забезпечення конкурентоспроможність харчових і переробних підприємств в умовах глобального насиченого ринку
Калита Петро Якович – президент Української асоціації якості, президент Української асоціації досконалості та якості.
6. Важливість навчання та акредитованої сертифікації персоналу у сфері систем менеджменту безпечності харчових продуктів
Кабаков Юрій Борисович – кандидат технічних наук, директор Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості.
7. Модульний підхід оцінки відповідності продукції
Демиденко Ольга Олексіївна – кандидат технічних наук, ректор Інституту підготовки фахівців Національного органу стандартизації ДП "УкрНДНЦ".
8. Екологізація харчових виробництв як один із факторів отримання високоякісної конкурентоспроможної продукції та енергонезалежності держави
Хомічак Любомир Михайлович – доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України.
9. Євроінтеграційні процеси в харчовому законодавстві України: стан та перспективи
Кохан Світлана Василівна – начальник сектору науково-дослідного відділу стандартизації харчових продуктів НДІ стандартизації Національного органу стандартизації ДП "УкрНДНЦ".
Слива Юлія Володимирівна – кандидат технічних наук, аудитор ISO 22000:2018, експерт проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», доцент кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України.
10. Кризові комунікації та управління ризиками на харчових підприємствах у прикладах
Сухенко Владислав Юрійович – доктор технічних наук, внутрішній аудитор системи менеджменту безпеки харчових продуктів ISO 22000:2018 та ISO 19011:2018, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України.