СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ ЛАБОРАТОРНОГО ОБЛАДНАННЯ

19 лютого 2019 року
м. Бровари, вул. Січових Стрільців (Щолківська), 8

 

 

Щороку лабораторії Національного університету біоресурсів і природокористування України поповнюються найсучаснішим обладнанням. Не відстає в цьому і Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, що дає можливість студентам виконувати лабораторні роботи з технологічних дисциплін та проводити дослідження магістерських робіт на високому рівні.

Одним із партнерів, який здійснює поставки всього необхідного асортименту продукції для лабораторії будь-якого профілю та величини є ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ».

Основною перевагою у виборі даного постачальника, є система управління якістю ISO 9001:2008, індивідуальний підхід до кожного замовника, рішення для різного бюджету і всіх видів лабораторій, сертифікований сервіс, а також власна служба доставки.

18 лютого співробітники кафедри технології м’ясних рибних та морепродуктів доценти Оксана Штонда, Людмила Тищенко, та асистенти Оксана Пилипчук і Валентина Ісраелян були запрошені на зустріч з керівником проекту та менеджером групи «Аграрний комплекс» для обміну досвідом в галузі харчової промисловості.

Під час зустрічі продакт-спеціалісти представили «новинки» обладнання для забезпечення лабораторій харчової промисловості світових брендів, таких як QIAGEN, Tecna, FOSS, UnityScientific, VELP SCIENTIFICA, Kett, Foo Technology Corporation, DECAGON DEVICES, SCALAR, які займаються розробкою та впровадженням приладів для дослідження і контролю якості харчових продуктів.

Свої розробки відомі компанії спрямовують на виявлення антибіотиків в молоці, м’ясі та їх продуктах переробки; аналіз води за допомогою спектрофотометричного обладнання; автоматизація процесів визначення фізико-хімічних показників напоїв; експрес-аналіз олій, томатів, яєць, напоїв (вино, пиво, сидр); аналіз муки, шоколаду, картоплі, снеків; визначення тривалості зберігання харчових продуктів; аналіз кольорності м´ясних продуктів; методи визначення білка та жиру.

Організаторами були проведені майстер-класи по дослідженню фізико-хімічних показників харчових продуктів експрес-методами на деяких приладах.

 

CDR FoodLab Touch для визначення якості молока

Багатофункціональний прилад CDR FoodLab Touch дозволяє контролювати якість таких продуктів харчування, як молоко, сир, масло, рослинні і тваринні жири, маргарини, овочеві соуси і пюре, яйця. Прилад аналізує одночасно до 16 зразків.

 

Дослідження бобових (SpectraStar™ XL)

Прилад SpectraStar ‒ це найкраще рішення аналізу харчових продуктів та кормів для сільськогосподарських тварин. Крім цього, він є досить потужні, для проведення наукових досліджень.

Спектрофометр HunterLab ColorFlex для дослідження кольорності харчових продуктів

ColorFlex може вимірювати колір різних типів продуктів, включаючи тверді зразки м’ясні вироби, порошки, гранули, пасти і непрозорі або напівпрозорі рідини. Його використовують для контролю якості вихідної сировини, контролю кольору кінцевого продукту або моніторингу кольору під час процесу виробництва.

Таким чином, проведена зустріч, дозволила учасникам ознайомитись із новинками лабораторного обладнання в харчовій промисловості.

Співробітники кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів та керівництво факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК висловлює свою вдячність організатором за проведену зустріч та плідну співпрацю.

Оксана Пилипчук,
асистент кафедри технології м’ясних,
рибних та морепродуктів

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook