Магістри факультету інформаційних технологій успішно захистили дипломні роботи

14 грудня 2018 року
   
     12 та 13 грудня на факультеті інформаційних технологій працювали екзаменаційні комісії з державної атестації магістрів за спеціальністю «Комп’ютерні науки» за двома освітньо-професійними програмами: «Інформаційні управляючі системи та технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг» та атестації магістрів за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика».
 
     Всіх студентів привітала декан факультету Олена Глазунова, побажала плідної роботи екзаменаційним комісіям та високих оцінок магістрам.
 
     Роботу комісії з захисту магістерських робіт за освітньо-професійною програмою Економічна кібернетика спеціальності «Економіка» відкрив проректор з навчальної і виховної роботи професор Сергій Кваша, який вже вкотре очолює захисти кібернетиків.
 
     Значна частина робіт фундаментального характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку різних економічних систем та викликам функціонування аграрного виробництва, у декількох роботах аналізувався вплив зовнішніх ринків на українську економіку. У багатьох роботах обчислювальні експерименти проводилися з використанням сучасного програмного забезпечення: R-Studio, SPSS, та ін. 
     Магістерські роботи кібернетиків завжди виокремлювалися креативними підходами, використанням сучасних напрямків оптимізаційних, економетричних методів та методів DEA. Тематика магістерських робіт з кожним роком стає цікавішою – студенти беруться за дослідження і фондового ринку України і продовольчої безпеки держави, будують сценарії поведінки на інвестиційному ринку, досліджують вплив масштабу виробництва на ефективність функціонування аграрних підприємств, прогнозують показники впливу інформаційно-комунікаційних технологій на навчальний процес.
  
     Неординарна тематика цьогорічних магістерських робіт порушувала дослідження світового енергетичного ринку, сегментацію ринку алкогольних напоїв, питання забруднення земельного фонду сільського господарства та перспективи відновлювальної енергетики в Україні. Цікавими виявилися також дослідження регіонального розвитку економіки країни. 
     Ці теми викликали жваву дискусію, своє бачення та коментарі надавали як члени комісії і викладачі, так і студенти.
     Паралельно працювала і комісія з захисту магістерських робіт за спеціальністю «Комп’ютерні науки». Роботу цієї комісії відкрив голова Гуржій Андрій Миколайович, д.т.н, професор кафедри інформаційних і дистанційних технологій.
     Всі магістранти успішно захистили роботи. Вони показали високий рівень знань та практичної підготовки, продемонстрували результати проведених досліджень, які були апробовані на конференціях та опубліковані в наукових виданнях. Було багато цікавих тем. Найбільший інтерес викликали теми «Система аналізу фінансових продуктів та послуг», «Оптимізація процесів прийняття рішень в умовах невизначеності при плануванні транспортних перевезень», «Інтелектуальна система формування додаткових навчальних ресурсів студента», «Система підтримки прийняття рішень керівництва сільськогосподарського підприємства по утриманню великої рогатої худоби», «Аналітична система процесу розробки та тестування програмного забезпечення». 
     В своїх доповідях студенти продемонстрували набуті фахові компетентності, висвітлюючи актуальні питання в різноманітних сферах із застосуванням інформаційних технологій та результати проведених досліджень.

Вітаємо магістрів з успішним захистом та бажаємо,
щоб знання, здобуті в магістратурі університету надали їм конкурентних переваг на ринку праці.
 
Наталія Клименко, заступник декана з навчальної роботи 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook