Стажування на аграрному підприємстві Франції

2 грудня 2018 року
Франція

 В листопаді місяці доцент Кірейцева Олена пройшла стажування на аграрному підприємстві «Вілажуа», яка знаходиться в містечку Перинє, регіон Нуво Акітен, Франція. Підприємство має козину ферму та велику сироварню, яка є однією з кращих сироварень Франції. Власниками є три компаньйони: Сіріль Балан та два брати Самуель і П’єр Шарль. Всі вони є спадковими козоводами.


 Стадо ферми складається з 600 альпійських кіз. Кози живляться сіном з люцерни та кукурудзою, які вирощені на фермі. Це дозволяє гарантувати якісне молоко. Ферма орієнтована на стійке та екологічно чисте сільське господарство, яке має наміри повністю перейти на автономію у харчуванні тварин.
 На сироварні підприємства козиний сир виробляють цілий рік. Переробляють в середньому понад 5 тон молока за зміну, спеціалізуються на сирі Шабішу дю Пуату, Моте сюр фой. Сир робиться по старовинній французькій технології, з сирого молока, тільки ручним способом. Це клопітка і складна робота, адже сире молоко дуже примхливе і веде себе непедбачувано. Але це того варте, адже такий сир має найвищі смакові якості. Сири аграрного підприємства «Вілажуа» не раз отримували престижні нагороди на французьких конкурсах козиних сирів. Він продається по всій Франції, а також за кордон: в Англію, Німеччину та Японію.


 

 Кірейцева Олена Василівна отримала чудовий досвід і покращила свої знання в економіці, управлінні підприємством, а також підвищила свій рівень знання французької мови під час проходження стажування на аграрному підприємстві «Вілажуа».

 

к.е.н., доцент Наконечна К.В.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook