Робоча зустріч у межах проекту UFMD «Управління даними сільськогосподарських підприємств України»

5 листопада 2018 року

     30 жовтня 2018 року на економічному факультеті пройшла робоча зустріч в межах нового міжнародного проекту «Управління даними сільськогосподарських підприємств України» за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL).

     Проект доповнює реалізацію завдань, що стоять перед виконавцями проекту Erasmus+ «Від теоретико-орієнтованого до практичного навчання в аграрній сфері» (TOPAS). Нагадаємо, що у межах реалізації останнього співпрацюють 10 університетів Німеччини, Англії, Польщі, Румунії, Вірменії, Узбекистану. Від України участь у ньому беруть НУБіП та Сумський національний аграрний університет.
       У роботі семінару взяли участь декан факультету сільського господарства Університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф проф. Р. Шлаудерер і керівник проекту «Україна: Сприяння розвитку освіти в аграрних коледжах» Ганс Ґеорґ Гассенпфлюґ (Німеччина), заступник керівника проекту проф. А. Гетя, делегація СНАУ на чолі з деканом факультету економіки і менеджменту Н.І. Строченко, а також робоча група від НУБіП на чолі з координатором проекту TOPAS від нашого університету деканом економічного факультету А.Д. Дібровою.

     UFMD проект розширює партнерську співпрацю та долучає ще два університети України: Миколаївський національний аграрний університет (Миколаїв) та Національний університет водного господарства та природокористування (Рівне).
     Метою UFMD є інституціоналізація постійного збору даних сільськогосподарських підприємств. В якості найголовнішої переваги розглядається довгостроковість співробітництва між університетами – учасниками та, зокрема, розробка спільних навчальних курсів. Він також реалізує довгострокове бачення і наразі, виступає як початкова точка формування загальнодержавної мережі даних сільськогосподарських підприємств на рівні провідних аграрних університетів України. Відповідно, у перспективі передбачається передача досвіду та методів до інших сільськогосподарських університетів і коледжів.

     Реалізація проекту UFMD дозволить досягти основних цілей щодо вдосконалення підготовки майбутніх фахівців та здійснення досліджень в аграрній сфері. Перш за все, студенти навчаються збирати та опрацьовувати дані сільськогосподарського виробництва, шляхом відвідування підприємств у межах своїх навчальних курсів. Таким чином, студенти отримують практичні знання та цілісне бачення ведення сільського господарства, отримують релевантні дані для більш кращого розуміння виробничих процесів в підприємстві, їхній поточний стан, потреби та розвиток потенціалу господарства.

     Відповідальний від кожного університету забезпечує анонімність використання даних, що гарантується відповідними договорами.

Катерина Тужик,
доцент кафедри економічної кібернетики,
національний координатор міжнародного проекту «UFMD»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook