Тривають заняття семінару підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності»

25 жовтня 2018 року

 

 

     У навчально-науковому інституті післядипломної освіти з 8 по 26 жовтня 2018 року проходить семінар підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Одеського державного аграрного університету та Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     Підвищення кваліфікації складається з двох етапів – самостійної роботи та лекційних занять. З 8 по 12 жовтня слухачі виконували самостійну роботу на обрану тему. З 16 жовтня розпочалися лекційні заняття семінару підвищення кваліфікації «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності»
     Відповідно до навчально-тематичного плану підвищення кваліфікації передбачено розгляд таких важливих питань як: нові завдання освіти у вимірі сучасних інтеграційних процесів; інноваційна діяльність в сучасному навчальному закладі; інноваційні процеси в стимулюванні освітянських змін; про систему забезпечення якості освіти у ВНЗ; виховання особистості майбутніх фахівців у процесі професійної підготовки; ціннісні орієнтації сучасної молоді та профілактика девіантної поведінки студентської молоді; формування інноваційно-сприятливого клімату в Україні та світі; інформаційно-комунікаційні технології в начальному процесі сучасного ВНЗ; технологія розробки та вимірювання якості валідного тесту навчальних досягнень; методика організації та проведення моніторингових досліджень якості освіти у ЗВО; інтерактивні технології навчання дорослих у ЗВО; сучасні тенденції розвитку офіційно-ділового та наукового стилів мови; структура, сфера, методи педагогічного конфлікту; шляхи профілактики професійного вигоряння, педагогічна взаємодія як захід формування особистості майбутнього фахівця.
     Висококваліфіковані лектори поєднують традиційні та сучасні методи навчання. Для науково-педагогічних працівників Одеського державного аграрного університету лекції проводять в режимі он-лайн.

     Для науково-педагогічних працівників Національного університету біоресурсів і природокористування України проводять традиційні лекційні заняття.

     У наш час швидкого розвитку інноваційних технологій, технічних засобів комунікацій авторитет і професіоналізм викладача залежить від його майстерності, навичок спілкування, уміння залучати студентів до активної співпраці та самостійного вирішення навчальних проблем. Саме тому заняття проходять у творчій обстановці. Учасники жваво обговорюють нагальні питання педагогічної практики, визначають ефективні підходи до активізації пізнавальної діяльності сучасних студентів і способи найкращого задоволення їх освітніх потреб, діляться професійним досвідом та пропонують перспективні напрями і тематику наступних занять.

Катерина Обиход,
асистент кафедри публічного управління та

менеджменту інноваційної діяльності 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook