Викладачі та студенти факультету інформаційних технологій вивчають сучасні ІТ в агросфері на конференції AgroTalksDay

22 жовтня 2018 року
Україна з кожним роком стає все більш технологічною країною. Інтенсивно впроваджуються ІТ рішення у сільське господарство. Провідні компанії нашої держави зацікавлені у новітніх розробках, які б дозволили автоматизувати роботу, збільшити прибуток компанії. Тому досить часто проводяться різноманітні конференції і дні спілкування бізнесу, пов’язаного з аграрним сектором та людьми, у яких є ідеї.
19 жовтня студенти факультету інформаційних технологій спеціальності «Комп’ютерна інженерія» Катерина Горбатовська, Кабанець Микола, Савощенко Олексій та викладачі кафедри комп’ютерних систем і мереж Блозва Андрій та Матус Юрій відвідали AgroTalksDay.
Під час такої зустрічі, а більше неформального спілкування людей, які працюють у Агро та ІТ секторі, керівники компаній ділилися досвідом розвитку бізнесу, проблем з якими стикаються під час впровадження ІТ технологій у своє виробництво та перемоги, які здобули за останній час. Були і декілька перспективних StartUp-ів, які представляли на розсуд аудиторії. Студентів зацікавили ідеї літаючого трактора для розпилення міндобрив, автоматизованого дрона для збирання інформації з поля, мобільного додатка по визначенню міндобрив та с/г техніки. Саме такі стартапи  викликали бурхливу дискусію серед присутніх. Досвід спілкування напряму із бізнесом може наштовхнути на багато ідей та дізнатися над чим варто працювати у майбутньому.
Студенти факультету змогли безпосередньо поспілкуватися з розробниками, дізнатися над чим вони працюють, з якими стикаються проблемами під розробок ідей та продуктів.
За час спілкування AgroTalksDay було налагоджено зв’язки із багатьма компаніями, з якими укладено домовлено про співпрацю у напряму інновацій та можливістю проходження практики студентів на цих фірмах.
 
Олена Глазунова, декан ІТ факультету

Андрій Блозва, доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook