Започатковано безоплатні курси для поглиблення фундаментальних знань із профільних предметів для студентів першого курсу

27 вересня 2018 року

 

     27 вересня відбулась нарада по результатах зрізу знань для визначення рівня знань студентів першого курсу бакалаврату з профільних предметів (математики, фізики, хімії, біології), який було проведено в період із 03 по 14 вересня на виконання наказу ректора № 934 від 28.08.18 р.

     В нараді, яку проводив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша приймали участь декан економічного факультету Анатолій Діброва із завідувачкою кафедри вищої математики ім. акад. М.П. Кравчука Юлією Івановою, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха із завідувачем кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Володимиром Копілевичем та доцентом кафедри загальної хімії Ольгою Кочкодан, заступник директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Ігор Болбот із завідувачем кафедри вищої та прикладної математики Ніною Батечко та завідувачем кафедри фізики Володимиром Бойко, а також заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслан Кононенко із завідувачем кафедри біології тварин Миколою Сахацьким.

     Перше, що стало предметом обговорення це причини низького показника результатів тестування та розбіжності із результатами ЗНО. На думку присутніх це могло бути і спрямування зусиль абітурієнтів саме на проходження ЗНО, а не системне засвоєння матеріалу, і хвилювання, або не складання ЗНО на користь легших предметів, як у випадку із фізикою, проте одностайним було твердження про те, що завдання на тестуванні були під силу пересічному студенту та цілком відповідали шкільній програмі. 
     Сергій Миколайович відмітив як перевагу сталих стандартних завдань, які незмінні впродовж останніх років і є інструментом індикативної оцінки рівня знань вступників кожного наступного року.

     Метою зібрання було визначити потребу в проведенні курсів з профільних предметів. У ході детального аналізу результатів, які обговорювали по кожній окремій спеціальності було прийнято рішення провести безоплатні курси для усіх бажаючих студентів 1 курсу і в першу чергу для тих, які не подолали поріг задовільної оцінки, у двомісячний термін (жовтень-листопад). Координаторами такого заходу вирішено призначити деканів та директорів вищезгаданих факультетів та ННІ, а виконавцями – завідувачів зазначених кафедр, завдання яких розробити детальну програму курсів, зміст якої не повинен співпадати з робочою програмою навчальної дисципліни, а націлений закріпити фундаментальні знання шкільної програми для опанування академічних дисциплін. Також завідувачі повинні визначитись із кількістю тижневих годин, місцем та часом проведення практичних занять. Ефект цього заходу буде оцінено шляхом повторного тестування по завершенню курсів.

О. Колеснікова,
заступник начальника навчального 
відділу з магістерських програм

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook