Канікули проектних менеджерів під час навчання у Поморській академії

10 травня 2018 року

Під час Травневих свят ми вирішили кудись поїхати. І наш викладач з України, який вів у нас заняття, порадив відвідати один з найбільших замків у Польщі – Мальборкський замок, занесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Ми сіли на електричку та поїхали до цього мальовничого місця.

В дорозі ми були 2 години. Дорогою на вразили краєвиди, які відкриваються при переїзді через річку Ногат. Коли ми прибули до замку, нам запропонували аудіогід. Це дуже зручно. Аудіогід російською мовою розповідає про все, що вас оточує, оскільки завдяки GPS або Wi-Fi «знає» де саме ви знаходитеся і поруч з чим стоїте.

Мальборк – польська назва (німецькою вона звучить як Марієнбург) був заснований у 1276 році як замок тевтонського лицарського ордену. Замок, площа, якого складає близько 20 га, є найбільшим готичним замком на території Європи. Сьогодні він не лише викликає цікавість у любителів історії та замкової архітектури, а й просто вражає своєю красою навіть найнесприйнятливіших до архітектурної краси туристів.

Розповідати про Мальборк можна довго і цікаво. Його історія, його зовнішній вигляд, та дивовижна атмосфера, яка наповнює приміщення. Побувати в Польщі і не відвідати Мальборк – це справжнісінький моветон. Тому натовпи іноземців, та й місцевих жителів, щорічно вирушають на правий берег Ногата, щоб помилуватися цим визначним творінням людини Середньовіччя.

Марієнбург був резиденцією магістрів Тевтонського ордену і навіть його столицею. Але також слугував однією з резиденцій польських королів. І, звичайно, значно постраждав під час Другої світової війни. Він був практично повністю відбудований заново. В деяких місцях, як і раніше видно, що ці стіни бачили багато воєн.

По цьому замку можна гуляти весь день, але аудіо-екскурсія розрахована лише на 3-4 години. А потім ще скільки всього цікавого можна побачити!

Ми дуже задоволені, що відвідали цей замок! Його архітектура зачаровує! Море емоцій, вражень і, звичайно, фотографій! Ми будемо радити всім відвідати це прекрасне творіння мистецтва!

А ось наш фотозвіт!

Анна  Беcпалько
магістр 1-го року навчання
освітньої програми «Управління інвестиційною
діяльністю та міжнародними проектами»
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook