Курси англійської мови для викладачів ESL – враження, результати і перспективи

11 травня 2018 року

p15Багато викладачів та працівників інституту скористалися можливістю вивчати англійську мову на курсах ESL, організованих в інституті з січня по травень, які завершилися тестуванням у форматі міжнародних іспитів KET.

У контексті нових вимог до якості та інтернаціоналізації освіти, вивчення англійської мови є надзвичайно актуальним і необхідним. Зростає тенденція до використання англійської як мови викладання. Також англійська необхідна для якісного виконання наукової роботи. Наше щоденне життя вже дуже пов’язане з використанням англійської мови – це відпочинок за кордоном, бажання допомогти з домашнім завданням з англійської нашим діткам, покупка речей з закордонних сайтів, користування соцмережами і багато-багато іншого. 


Курс був організований таким чином, щоб запропонувати максимум розмовної практики з якісним інпутом у вигляді відео, подкастів, цікавих текстів, діалогів та ін. Також вдалося організувати велику кількість комунікативних завдань в парах та провести багато цікавих та веселих ігор. Ми зуміли добре попрацювати над уміннями в усіх сферах мовлення: читання, письмо, аудіювання і говоріння.

Усе це дало змогу вивести в актив лексику та граматичні конструкції і почати спілкуватися англійською мовою.

Дякую, найкращим «учням», які якісно працювали, з готовністю виконували різні завдання, грали ігри, були відкритими до інноваційних методів роботи. Це були динамічні, цікаві, веселі та продуктивні заняття! Мені радісно, що очевидний такий прогрес і з’явилася така висока мотивація до вивчення мови. Я вірю, що ви зможете освоїти і наступний рівень, далі вдосконалюватися і використовувати англійську мову у своїй викладацькій та науковій роботі (ми вже поклали цьому початок), а також для особистих потреб.

Кожна інновація і зміна сприймається не просто і організувати такі курси було б не можливо без ініціативи і підтримки директора, Жибака Мирона Миколайовича, який розуміє, що роль іноземних мов в освіті ще ніколи не була такою важливою.

Many thanks to Olia Dumanska, who gave an engaging promo lesson, helped with entry level testing and NEF teaching materials and taught the course in January.

Зоряна Дзюбата,
доцент кафедри гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook