Поєднання практики та теорії: в університеті пройшла міжнародна науково-практична конференція «Автомобільний транспорт та інфраструктура»

2 травня 2018 року

      В університеті завершила роботу міжнародна науково-практична конференція «Автомобільний транспорт та інфраструктура». У її роботі взяли участь представники міністерств інфраструктури і фінансів, представники об’єднання організацій роботодавців автомобільного транспорту «УКРАВТОТРАНС», Всеукраїнської незалежної профспілки працівників автомобільного транспорту, Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки», вишів та транспортного бiзнесу.

     Від ректорату гостей вітав начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Про організацію навчання інженерів-транспортників на механіко-технологічному факультеті НУБіП розповів декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович. Стан та напрями удосконалення конкурентного середовища на ринку пасажирських автомобільних перевезень представив завідувач кафедри транспортних технологій та засобів у АПК Петро Овчар.

     Директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури Віктор Сасін спинився на ключових напрямах розвитку Транспортної стратегії України (на період до 2020 року). Це, зокрема, забезпечення доступності та підвищення якості транспортних послуг, інтеграція вітчизняної транспортної системи до Європейської та міжнародної транспортних систем, підвищення ефективності державного управління у галузі транспорту, розвиток транспортної інфраструктури, оновлення рухомого складу транспорту, поліпшення інвестиційного клімату, забезпечення безпеки транспортних процесів, підвищення екологічності та енергоефективності транспортних засобів.

     Професор Степан Голубка актуалізував питання щодо інституціальних підходів як методологічної основи дослідження та аналізу соціальних систем у державному управлінні в автомобільній галузі. Євроінтеграція є головним і незмінним зовнішньополітичним пріоритетом країни, а подальша розбудова та поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС здійснюється на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції. Транспортні мережі та послуги відіграють ключову роль у поліпшенні якості життя громадян країни та у зростанні можливостей розвитку промисловості. Тому, транспорт є однією з ключових сфер співпраці між ЄС та Україною, й відповідно до статті 368 Угоди про асоціацію основною метою такої співпраці є сприяння реструктуризації та оновленню транспортного сектору України і поступовій гармонізації діючих стандартів та політики з існуючими в ЄС.
     Актуальні питання в транспортній галузі, які обговорювались на конференції створили живу дискусійну платформу для спілкування всіх учасників. Велика кількість питань та рекомендацій щодо змін та інтеграційних процесів в автомобільній галузі серед науковців та практиків підтвердила актуальність проведення такого типу конференцій.
    Активну участь в обговоренні взяли і студенти напряму «Транспорті технології (автомобільний транспорт)». Їхня зацікавленість у вирішенні основних проблемних питань, та залучення до дискусії, як молодих спеціалістів сприяла набуттю наукового та практичного досвіду при отриманні вибраної професії.

    Конференція завершилась прийняттям проекту рішення яким тезисно визначено пріоритетні напрями удосконалення конкурентного середовища на ринку пасажирських та вантажних автомобільних перевезень, впровадженням сучасних підходів в практичній реалізації логістичних систем, які характеризуються тенденцію до конструювання бізнес-процесів на підставі показників якості надання послуг в галузі автомобільного транспорту.

     Кафедра дякує за підтримку адміністрації механіко-технологічного факультету та четвертокурсникам і магістрам – за постійну допомогу у підготовці заходу.

Л. Савченко,
доцент кафедри транспортних технологій та засобів у АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook