На базі НУБіП України пройшти Загальні збори Лісівничої академії наук України

27 квітня 2018 року
ННІ ЛіСПГ

27 квітня 2018 року на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України відбулася важлива подія для української лісівничої наукової спільноти – Загальні збори Лісівничої академії наук України.

Лісівнича академія наук України (ЛАН України) є науково-творчим, методичним та координаційним громадським центром у галузі лісівництва, лісоексплуатації, технології деревообробки та економіки лісового комплексу. Основною метою її діяльності є об’єднання творчих зусиль вчених і практиків лісового комплексу для підвищення престижу лісівничої та лісоінженерної справи, налагодження тісної співпраці між лісівничою практикою та наукою, підтримка передових науково-практичних розробок та досягнень науки і практики, захист довкілля, охорона та примноження лісових багатств держави. 

З часу її створення у 1993 році згадане поважне наукове зібрання вперше відбулося у стінах одного з найстаріших в Україні закладів лісівничої освіти і науки.

Нині Навчально-науковий інститут лісового господарства НУБіП України має численне представництво у Лісівничій академії наук України – 18 академіків та 14 член-кореспондентів та є базовим для функціонування її структурного Центрального відділення.

З вітальним словом до учасників Загальних зборів звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко, який відзначив важливість консолідації зусиль наукової спільноти, практиків лісового господарства та громадськості для успішної реалізації процесу реформування лісової галузі.


Ключовим питанням порядку денного цьогорічного зібрання ЛАН України було обговорення перспектив розвитку та законодавчого врегулювання Національної лісової політики. Основні доповіді з цього питання були зроблені заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимиром Бондарем, Головою Товариства лісівників України, завідувачем кафедри дендрології та лісової селенкції НУБіП України Юрієм Марчуком та директором ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України Петром Лакидою. Як результат, Загальні збори ЛАН України прийняли рішення про створення робочої групи, яка у найближчий час має розробити проект Закону «Про лісову політику України».


Ще одним важливим питанням, яке стало предметом обговорення на Загальних зборах ЛАН України, було питання відповлення у діючому переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, спеціальності «Мисливське господарство». У результаті прийнято рішення підготувати відповідне звернення до Міністра освіти і науки України.


Завершальним акордом Загальних зборів ЛАН України стало обрання нових членів. Цьогоріч Лісівнича академія наук України поповнилася вісьмома новими членами, серед яких 2 дійсних члени (академіки) та 6 член-кореспондентів. Приємно відзначити, що серед згаданих осіб, двоє представляють ННІ лісового і садово-паркового господарства. Тож, щиро вітаємо новообраних академіка ЛАН України, завідувача кафедри дендрології та лісової селенкції Юрія Марчука та член-кореспондента ЛАН України, завдувача кафедри лісівництва Анатолія Бондаря.

Підтвердженням високого авторитету нашого інституту у системі лісівничої освіти і науки України стало також обрання віце-президентом ЛАН України, директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди. Щиро вітаємо Петра Івановича з обранням, бажаємо йому наснаги для подальшої нелегкої праці на освітянській й науковій лісівничій ниві.

Загальні збори завершили свою роботу відвідуванням ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», де ознайомилися з інсуючою базою для наукових досліджень та практичного навчання студентів.

Директор НДІ лісівництва та

декоративного садівництва

Роман Василишин

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook